Cât costă o ciorbă și o porție de hamsii în restaurantele de pe litoral. Patronii români îi așteaptă pe turiști la masă cu prețuri asemănătoare cu cele de anul trecut.
Prețurile la autoservirile și restaurantele de pe litoralul românesc au crescut cu 2-3 lei față de anul trecut. De exemplu, la o autoservire din Mamaia, o ciorbă costă anul acesta 25 de lei, în loc de 23 de lei, cât era anul trecut. De asemenea, o porție de hasmii și chiftele costă acum 20 de lei, față de 18,19 lei.
„Maxim cu un leu, doi pentru anumite produse cum ar fi: ardei umpluti, la cateva preparate de peste panetat sau prajit”, spune Daniel Bocăneală, manager autoservire, potrivit observatornews.ro.
Pentru băuturi, turiștii care vor să-și petreacă vacanța pe litoral nu vor scoate din buzunare mai mulți bani decât anul trecut. Mai exact, o cafea costă 12 lei, o limonadă 25 de lei, iar o halbă cu bere rece costă 16 lei. Și prețul cocktailurilor a rămas neschimbat.
„Am incercat sa tinem preturile ca anul trecut. Cel mai probabil vor ramane acelasi preturi pe toata perioada verii”, spune Ramona Butaru, manager beach bar, pentru sursa citată.
Turiștii care au ajuns deja pe litoral se declară mulțumiți de prețurile din această vară.
„Preţurile sunt accesibile. Băutura e ieftină”, „Temperatura e faină, apa e un pic mai rece, dar e frumos că nu e lume multă. Ne relaxăm”, spun turiştii.
Decente sunt și prețurile la cazare. De exemplu, în nordul staţiunii Mamaia, o cameră dublă, cu mic dejun inclus, costă, în medie, 300 de lei pe noapte.