- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Consiliul Național al IMM-urilor solicită reluarea consultărilor legate de modificarea salariului minim

29 Nov, 15:45 • Bumbeneci Diana
În urma ultimelor anunțuri legate de modificările salariului minim au apărut noi reacții. Consiliul Național al IMM-urilor cere Guvernului să își schimbe deciziile.
Consiliul Național al IMM-urilor solicită reluarea consultărilor legate de modificarea salariului minim

Consiliul Național al IMM-urilor din România solicită Guvernului reluarea consultărilor privind stabilirea salariului minim garantat în plată. Organizația a transmis că negocierile nu au fost finalizate, conform Agerpres.

Modificarea salariului, solicitată de Consiliul Național al IMM-urilor

În acest context a fost trimisă o notă de presă realizată ca urmare a transmiterii adresei ce vizează solicitarea de reluare a consultărilor privind stabilirea salariului minim garantat în plată pentru anul 2023.

Astăzi, 29 nov a.c., Consiliul Naţional al IMM-urilor din România a transmis o adresă prin care solicită prim-ministrului României, Nicolae Ionel Ciucă, ministrului Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Constantin Budăi, şi ministrului Finanţelor, Adrian Câciu, reluarea consultărilor privind stabilirea salariului minim garantat în plată pentru anul 2023.

CNIPMMR consideră că, până în acest moment, negocierile pentru stabilirea salariului minim garantat în plată nu au fost finalizate şi solicită tuturor partenerilor sociali reluarea acestora”, se arată în nota de presă.

modificarea salariului în România
modificarea salariului în România

Citește și: Numărul femeilor din câmpul muncii ar trebui să fie și mai mare. Alina Gorghiu: „Trebuie să ne ridicăm la standardele internaționale și atunci când vine vorba de egalitatea economică de gen”

Conform sursei citate, CNIPMMR a cerut majorarea salariului minim la 3.000 de lei brut pe lună, cu deducerea de 200 de lei şi posibilitatea creşterii suplimentare cu încă 250 de lei peste cei 3000 de lei, voluntar, pentru angajatorii care doresc să ofere această sumă.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat, în 24 noiembrie, că sindicatele şi patronatele au acceptat, în cadrul discuţiilor din Consiliul Naţional Tripartit, propunerea de majorare a salariului minim brut la 3.000 de lei, cu 200 de lei netaxabili. Conform acestuia, salariul brut în construcţii creşte la 4.000 de lei, anul viitor.

Ai mai putea citi și: Apar noi pensii de la 1 ianuarie. Drulă: „De la 1 ianuarie intră în vigoare încă vreo 20.000 de pensii speciale care până acum nu existau”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult