Prețuri uriașe pe litoral în extrasezon. Un bucureștean care a vrut să se relaxeze la malul mării a avut parte de o surpriză neplăcută în momentul în care i-a venit nota de plată la restaurant. Chiar dacă sezonul estival oficial nu a început încă, prețurile sunt destul de mari în localurile de pe litoralul românesc.
Bucureșteanul a mers să ia masa la un restaurant cu specific grecesc de la malul mării. Datorită faptului că localul este în apropierea plajei, localul este ca un magnet pentru turiști. Prețurile, însă, sunt destul de măricele. Pentru o porție de creveți, bucureșteanul a plătit 72 de lei, pentru o bere la draft a plătit 21 de lei, iar o porție de souvlaki de pui l-a costat 55 de lei. De asemenea, o musaka a fost 51 de lei, iar un nectar de banane și măr a fost 17 lei.
:format(webp):quality(100)/https://www.dailybusiness.ro/wp-content/uploads/2025/06/nota-de-plata.png)
Bucureșteanu a fost atât de șocat de nota de plată încât a postat bonul pe rețelele de socializare.
Suma plătită a stârnit un val de reacții în mediul online.
Creșterea prețurilor în restaurantele din stațiunile de pe litoral este cauzată atât de inflație, cât și de costuri mai mari la materii prime și personal. De asemenea, taxale și cheltuielile ridicate asociate cu locațiile premium contribuie la majorarea notelor de plată, scrie cancan.ro.
În cazul fructelor de mare și al preparatelor cu specific internațional, prețurile sunt influențate și de importuri și transport.
Reamintim că sezonul estival începe oficial pe 21 iunie, însă în mai multe zone turistice de pe litoral prețurile deja reflectă cererea ridicată din perioada weekendurilor prelungite sau a vacanțelor de început de vară.