- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Mai mult cu aproape 70% bani pe cardurile Revolut, este record!

17 May, 18:14 • Dobran Viorel
Valoarea transferurilor de bani realizate din străinătate spre România, pe carduri Revolut, a depăşit în primul trimestru 570 milioane euro, în creştere cu 68% faţă de perioada similară din 2023, un avans similar fiind observat şi în cazul numărului de remiteri.
Mai mult cu aproape 70% bani pe cardurile Revolut, este record!

Românii au trimis în ţară în trei luni prin Revolut peste 570 de milioane de euro. Cele mai importante zece coridoare, după numărul de tranzacţii efectuate, au fost Regatul Unit, Germania, Olanda, Belgia, SUA, Italia, Irlanda, Franţa, Lituania şi Danemarca.

Cea mai mare creştere a sumelor trimise în România, cu 116%, a fost înregistrată pentru transferurile din Italia, iar a doua cea mai mare creştere a fost remarcată pentru transferurile din Germania (+97%).

Revolut face încă un pas pentru a deveni o bancă completă. Clienții din anumite țări vor putea obține credite impotecare

Suma medie transferată către un utilizator Revolut din România a fost de 3.251 euro, în primul semestru al anului (transferuri bancare), în uşoară scădere faţă de primul trimestru al anului trecut (-2.5%).

Datele din T1 arată scăderi ale sumei medii trimise în România din Germania (-7%), Belgia (-8%), Irlanda (-2%) sau Franţa (-10%), dar creşteri pe transferurile din Statele Unite (+21%), Regatul Unit (+6%), Olanda (+3%).

De asemenea, numărul utilizatorilor care au trimis bani prin transferuri bancare cu Revolut a crescut cu 63% în cazul primelor 10 pieţe. Italia s-a situat pe prima poziţie, cu o creştere de peste 93%.

Revolut are peste 3,5 milioane de clienţi persoane fizice în România

Revolut

De la 1 ianuarie 2024, Revolut Bank UAB a devenit entitate bancară semnificativă în zona euro, sub supravegherea Băncii Centrale Europene (ECB).

Revolut angajează în România! Gigantul promite salarii și cu 20% mai mari decât media din piață

Potrivit studiului Revolut Money Report, principalele trei caracteristici invocate de români ca fiind cele mai importante funcţionalităţi oferite de o bancă digitală sunt primirea şi trimiterea de bani instant (73%), schimbul valutar (34,1%) şi cashback-ul la achiziţii (21,7%).

Chirițoiu, îngrijorat de succesul Revolut. Ce spune despre sectorul bancar

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a participat la conferința internațională „Perspectives în Banking and Financial Law”.

„O să publicăm în curând concluziile investigaţiei noastre sectoriale, analiza sectorială pe care am făcut-o privind sistemul bancar. Doar câteva lucruri o să spun în momentul de faţă. Unu – vedem un proces de consolidare în piaţa bancară. Sunt o serie de operaţiuni care au loc în momentul de faţă sau care se prefigurează. Desigur, le vom analiza pe fiecare în parte, dar, în linii mari, nu suntem îngrijoraţi în momentul de faţă privind evoluţia sectorului”, a spus Chiriţoiu.

Precizând că instituția pe care o conduce colaborează cu BNR, el a adăugat că, ”până acum n-am văzut motive să intervenim în tranzacţiile care sunt în desfăşurare, apreciind stabilitatea remarcabilă pe care sistemul bancar românesc a avut-o în ultima perioadă şi faptul că am trecut prin crizele recente fără hopurile pe care le-am văzut în alte state”.

În același timp, Chirițoiu a atras atenția că există și lucruri care nu arată atât de bine. „Văd că apare Revolutul, şi eu sunt client Revolut, şi succesul foarte mare pe care-l are Revolut în România îmi ridică semne de întrebare privind deschiderea spre inovare a sistemului nostru bancar.(…)”, a subliniat șeful de la Concurență.

El a revenit și la o problemă mare, veche și nerezolvată a sistemului bancar. Și anume ”penetrarea relativ scăzută în economie, faptul că avem cea mai scăzută pondere a activelor bancare în PIB din Uniunea Europeană”.

Revolut este o bancă licențiată, care ajută utilizatorii să își folosească la maximum fondurile de care dispun. În 2015, s-a lansat în Regatul Unit, cu servicii de transfer de bani și schimb valutar.

În prezent, 40 de milioane de clienți din lume folosesc zeci de produse inovatoare pentru a realiza mai mult de o jumătate de miliard de tranzacții pe lună. Prin intermediul conturilor personale sau corporate, aplicaţia ajută clienții de pretutindeni să-și mențină echilibrul financiar, să dispună mai eficient de banii lor, să se conecteze rapid cu semenii lor sau cu cei apropiați, oriunde s-ar afla.