- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Criza facturilor

PSD a solicitat creşterea pensiilor şi a salariilor. Ce bani primesc românii din 2023

19 Sep, 18:08 • Cornel Ghimeșan
PSD a solicitat creşterea pensiilor şi a salariilor de la 1 ianuarie 2023. Ministrul Muncii, Marius Budăi, doreşte o creştere de minim 10 la sută de la 1 ianuarie.
PSD a solicitat creşterea pensiilor şi a salariilor. Ce bani primesc românii din 2023

Marius Budăi, Ministrul Muncii şi a Solidarităţii Sociale, a anunţat faptul că PSD lucrează la un program de sprijin pentru cetăţeni, pentru a-i ajuta să treacă cu mai mare uşurinţă peste iarna viitoare. Acesta a afirmat că pensiile ar trebui majorate cu minim 10 la suta, începând cu 1 ianuarie, dar a pus în discuţie şi creşterea salariului minim brut.

Lucrăm la un program de sprijin pentru cetăţeni pentru iarna 2022-2023. Va fi un program de măsuri sociale. Noi am solicitat, în urma calculelor şi analizelor făcute, o majorare a pensiilor cu cel puţin 10 la sută de la 1 ianuarie.” a afirmat Marius Budăi, într-o conferinţă de presă, care a avut loc luni, la Iaşi.

Te-ar putea interesa și: Premierul Ciucă, detalii despre veniturile românilor. Ce se va întâmpla cu vouchere sociale în 2023

PSD vrea şi mărirea salariului minim brut

PSD a solicitat creşterea pensiilor şi a salariilor. Ce bani primesc românii din 2023
PSD a solicitat creşterea pensiilor şi a salariilor. Ce bani primesc românii din 2023

Tot în acelaşi context, Ministrul a pus în discuţie şi creşterea salariului minim brut, ca urmare a unor discuţii purtate cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, dar şi cu Premierul Ciucă.

„În urma discuţiilor pe care le-am avut săptămâna trecută cu preşedintele PSD, dar şi cu premierul, începând de astăzi la nivelul Ministerului Muncii am declanşat în cadrul Comisiei de Dialog Social o discuţie transparentă cu partenerii sociali, angajatori, patronate şi sindicate, astfel încât de la 1 ianuarie să avem şi o creştere a salariului minim brut garantat în plată ţinând cont şi de directiva nouă aprobată în cadrul Consiliului European pe 6 iunie 2022, dar şi săptămâna trecută în Parlamentul European. Salariul minim trebuie să fie în concordanţă cu două elemente, şi anume să fie 60 la sută din salariul median brut şi 50% din salariul mediu brut”, a explicat ministrul Muncii, Marius Budăi, conform news.ro, citat de romaniatv.net.

Ulterior vor avea loc discuţii şi în Consiliul Naţional Tripartit cu mediul de afaceri şi cu sindicatele cu privire la creşterea salariului minim brut, a mai prcizat Budăi.

„Nu ne dorim să intervenim până la 1 ianuarie, pentru că nu vrem să bulversăm activitatea economică pe un buget deja creat”, a declarat ministrul.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, alături de ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, sunt prezenţi la Iaşi, unde au luat parte la o dezbatere despre prevenirea abandonului şcolar, dar unde participă şi la o serie de întâlniri cu femeile şi pensionarii din PSD Iaşi.

Alte articole: IRCC creează probleme românilor. Persoanele care au rate, riscă să plătească mai mult din octombrie

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult