- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Români, mare atenţie la ofertele false de vacanţă! Au apărut site-uri fantomă: „Să aveți în vedere acest lucru!”

27 Jun, 11:51 • Cornel Ghimeșan
A început deja și sezonul vacanțelor,iar tot mai mulți români au început să caute cele mai bune oferte de plecat în țară sau în afară. Viitorii turişti trebuie să fie atenţi, deoarece în ultimii ani, mii de oameni s-au confruntat cu vacanțe de coșmar, asta după ce au căzut în plasa falselor oferte găsite pe internet.
Români, mare atenţie la ofertele false de vacanţă! Au apărut site-uri fantomă: Să aveți în vedere acest lucru!

Români, mare atenţie la ofertele false de vacanţă! Escrocii încearcă să atragă atenția oamenilor prin prețurile extrem de mici, care par oferte de nerefuzat. De cele mai multe ori, o parte din taxe nici nu sunt menționate. Călătorul ajunge la aeroport și la cazare și vede că trebuie să plătească mai mult!

Români, mare atenţie la ofertele false de vacanţă!

„Le recomand turiștilor să apeleze la o agenție de turism pentru că acolo există consultanți în turism, care îi pot ghida pe oameni. De asemenea, trebuie avut în vedere că agențiile de turism au contracte autorizate cu cazările pe care le recomandă turiștilor. Alegerea unei agenții de turism seamănă cu orice achiziție de pe internet. Trebuie să ne interesăm și să verificăm agenția dacă este cunocută. În plus, trebuie să verificăm dacă agenția este membră în anumite asociații și, mai ales, dacă aceasta este licențiată. În ultimii 15 ani, au început să apară site-uri fantomă, care nu au în spate o agenție de turism, dar care atrag prin faptul că propun oferte extrem de ieftine și poze foarte atrăgătoare. Tarifele nu pot fi cu mult diferite de la o agenție la alta”, a declarat Traian Bădulescu, consultant în turism, citat de Antena 3.

Citeşte şi: Sfaturi pentru vacanța în străinătate. Cele mai bune metode de plată din Grecia, Turcia, Bulgaria și Egipt

Pentru a nu fi înșelați pe internet, românii sunt sfătuiți să își aleagă cu atenție site-urile pe care le folosesc atunci când caută oferte pentru vacanță. De asemenea, să solicite toate informațiile legate de destinație. Asta pentru că escrocii online clonează site-uri turistice oficiale. Consumatorii trebuie să solicite toate informațiile legate de destinație, cazare, transport, serviciile de masă, precum și de modalitățile de plată.

Citeşte şi: La ce pericol se expun românii dacă merg în vacanță pe litoralul românesc? Managerul Institutului Matei Balș, avertisment cu privire la holera din Marea Neagră

De asemenea, agențiile de turism au obligația să încheie polițe de asigurare cu societăți de asigurare agreate de Ministerul Turismului. În contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice încheiat între agențiile de turism și turiști, indiferent de modul de prezentare a acestuia (catalog, pliant sau alt înscris) este obligatoriu să se consemneze faptul că turistul este asigurat pentru insolvabilitatea sau falimentul agenției de turism, precum și condițiile și termenele în care turistul poate solicita plată despăgubirilor.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult