- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Se fac noi concedieri la această mare companie. 1.500 de angajați vor rămâne fără loc de muncă până în 2025

11 Dec, 15:29 • Cornel Ghimeșan
Bosch, furnizorul de componente pentru automobile, are în plan să scape de 1.500 de locuri de muncă până în 2025 la două dintre fabricile sale din Germania.
Se fac noi concedieri la această mare companie. 1.500 de angajați vor rămâne fără loc de muncă până în 2025

Scopul reducerii numărului de angajați e adaptarea nivelului de personal la cererea în schimbare și la tehnologiile din sectorul auto, au transmis reprezentanții companiei.

Citește și El este românul care are o pensie de 95.000 lei pe lună. Este cea mai mare pensie din România

Se fac noi concedieri la această mare companie

„La fel ca şi alte companii, trebuie să adaptăm nivelul de angajare la situaţia comenzilor, la schimbările structurale din sectorul motoarelor şi la penetrarea pe piaţă a tehnologiilor viitoare. Vedem că este nevoie să ajustăm până la 1.500 de capacităţi de personal în domeniile de dezvoltare, administrare şi vânzări în divizia Drives de la fabricile Feuerbach şi Schwieberdingen, până la sfârşitul anului 2025”, a declarat un purtător de cuvânt al Bosch, în comentarii trimise prin e-mail.

Citește și Job remote, zile de concediu suplimentare și 3.500 de euro net pe lună salariu. Ce prevede jobul de dezvoltator node.js în România

Reprezentanții companiei Bosch au spus că încearcă să rezolve acest lucru prin mutarea personalului în alte departamente, prin pensionare anticipată sau acorduri de concediere voluntară.

„Ne confruntăm cu provocări semnificativ mai mari decât era de aşteptat la începutul anului… Chiar dacă dorim să ne menţinem cât mai bine nivelul de angajare cu produse noi şi o gamă largă de măsuri de formare, va trebui să adaptăm acest lucru la situaţia comenzilor în unele zone”, a spus Bosch.

Până la final de 2027, Bosch a precizat că se va abține de la concedieri obligatorii în locațiile de mobilitate din Germania.

În 2023 a fost un val masiv de concedieri în Europa. O mulțime de companii din domeniul tehnologic au făcut reduceri mari de personal. Un exemplu în acest sens ar fi Spotify, care a a anunțat disponibilizări. 17% din angajați ar fi afectați, adica 1.500. Ar fi a treia rundă de concedieri pentru platforma suedeză, după cele de la începutul lui 2023 și din vară, când au fost afectate 9.100 de angajați.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult