- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Vrei să economisești bani? Iancu Guda explică renumita metodă 50/30/20

24 Apr, 19:19 • Bumbeneci Diana
Economisirea banilor constituie un pilon esențial al gestionării finanțelor personale și poate contribui semnificativ la asigurarea securității financiare pe termen lung. În aceste vremuri însă, este greu să pui bani deoparte, însă analistul financiar Iancu Guda are soluția.
Vrei să economisești bani? Iancu Guda explică renumita metodă 50/30/20

Pentru fiecare persoană, în zilele noastre, stabilirea unor obiective clare și realiste de economisire, împreună cu adoptarea unor strategii eficiente sau automatizarea economiilor, poate fi un pas important în construirea unui fond de economii adecvat nevoilor și obiectivelor personale. În acest sens, specialistul Iancu Guda are și soluția rapidă pentru economisirea banilor.

Iancu Guda are soluția banilor puși corect deoparte

Într-un episod recent al podcast-ului „Altceva, cu Adrian Artene”, Iancu Guda, un analist financiar recunoscut a oferit câteva sfaturi prețioase despre gestionarea finanțelor personale. Accentul a fost pus pe subiectul crucial al echilibrului între cheltuieli și economii.

Iancu Guda a prezentat o lecție esențială despre cum să echilibrăm cheltuielile cu economiile. Potrivit lui Guda, o regulă de aur în acest sens este reprezentată de formula 50/30/20, unde 50% din venituri sunt alocate nevoilor, 30% pentru dorințe, iar 20% pentru economii. Această abordare poate varia în funcție de circumstanțele individuale, precum vârsta și situația familială, dar oferă un cadru util pentru gestionarea eficientă a banilor.

Vezi și: Mugur Isărescu a prescris iar cura cu ceai de tei! Guvernatorul BNR dă detalii despre inflația din România

Iancu Guda
Iancu Guda

Expertul a subliniat, de asemenea, importanța educației financiare pentru copii, evidențiind necesitatea învățării distincției între nevoi și dorințe. Învățând să facă această distincție, copiii pot evita cheltuielile inutile și pot dezvolta obiceiuri financiare sănătoase încă de la o vârstă fragedă.

Iancu Guda și familia sa au aplicat cu succes principiul 50/30/20, reușind să economisească și să gestioneze eficient veniturile. Experiența sa ilustrează importanța economisirii regulate și a planificării financiare responsabile pentru atingerea obiectivelor financiare.

Este esențial să alocați o parte din venituri pentru economii în mod regulat și să evitați tentația de a cheltui totul. Dezvoltarea unor obiceiuri sănătoase de economisire poate oferi un sentiment de siguranță financiară și poate crea o bază solidă pentru atingerea viitoarelor obiective financiare, mai ales în perioada aceasta când problemele financiare sunt la tot pasul.

Poți citi și: Cristian Popa: BNR ar putea amâna reducerea dobânzii în mai 2024. Inflația și riscurile rămân ridicate

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult