- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

5 companii cer falimentul firmei de constructii Arcom, controlata de Gigi Becali

10 Jun, 13:35 • traian.badulescu
Un numar de 5 companii cer, potrivit dosarelor inregistrate la Tribunalul din Bucuresti de la inceputul anului, falimentul fimei de constructii Arcom SA, controlata indirect de omul de afaceri George Becali.
5 companii cer falimentul firmei de constructii Arcom, controlata de Gigi Becali

Ultima companie care a actionat in judecata firma lui Becali este societatea specializata in comercializarea de parchet si pardoseli MBG Ambient, potrivit unui dosar inregistrat pe data de 29 mai la Tribunalul din Bucuresti.

Bogdan Grigore, administratorul firmei MBG Ambient, a spus pentru DailyBusiness.ro ca firma lui Becali ii datoreaza circa 70.000 lei, pentru livrarea si montarea de parchet.

Pe lista creditorilor care cer falimentul Arcom se numara firmele: Readymix Romania, L&L Prof Construct, Conizol, Vartaco Comimpex si MBG Ambient, potrivit informatiilor de pe portalul Tribunalului din Bucuresti.

Alte societati care au dat in judecata firma lui Becali in ultimele luni sunt Xenia, Peri Romania, Marmur Art si Romproed. Litigiile Arcom cu aceste 4 companii au fost stinse intre timp.

Reprezentantii Arcom nu au putut fi contactati pentru declaratii.

Arcom SA a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de 194,8 mil. lei (58,4 mil. euro), in crestere cu 30% fata de anul precedent. Pe de alta parte, profitul net a scazut de aproape 10 ori, pana la 568.000 lei (170.000 euro), conform datelor de la Ministerul de Finante.

Totodata, Arcom avea in 2007 un numar de 661 de angajati, mai putini decat in anul precedent, cand numara 717 salariati.

Antrepriza Romana de Constructii-Montaj Bucuresti (ARCOM) a fost infiintata in anul 1969. In anul 1996, Arcom SA a devenit o societate cu capital integrat privat, iar in prezent este unul din liderii pietei autohtone de constructii.