- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Actavis a investit o jumatate de milion de euro in sustinerea olimpicilor romani la chimie

01 Aug, 17:01 • adrian.mihaltianu
Actavis Romania, unul dintre jucatorii industriei farmaceutice generice, a investit aproximativ 500.000 de euro, in ultiminii 20 de ani, pentru sustinerea si premierea elevilor olimpici international la chimie, au declarat oficialii companiei.
Actavis a investit o jumatate de milion de euro in sustinerea olimpicilor romani la chimie

Investitiile includ bursele, premiile, cheltuielile cu pregatirea elevilor plus alte evenimente.

Numai in acest an, Romania are 4 elevi medaliati la Olimpiada Internationala de la Washington, din perioada 21- 30 iulie, care au obtinut o medalie de aur, doua de argint si una de bronz. Astfel, Actavis le-a oferit premii in valoare de: 2.000 de euro pentru medalia de aur, cate 1.500 de euro pentru cele doua medalii de argint si 1.000 de euro pentru medalia de bronz.

Astfel, Vlad Bacauanu,  absolvent al clasei a XII-a a Liceului International de Informatica din Bucuresti este medaliatul nostru cu aur de anul acesta,  Alexandru Paraschiv, absolventul clasei a XII-a a Colegiului National „Sfantul Sava” din Bucuresti si Andreea Filip, eleva in clasa a X-a a Liceului International de Informatica din Bucuresti sunt medaliatii cu argint ai acestei editii a competitiei de la Washington, iar Silvian Baltac, absolvent al Liceului Teoretic „Neagoe Basarab” din Oltenita, este medaliatul cu bronz al Romaniei la Olimpiada Internationala de Chimie.

Vlad Bacauanu a fost admis la prestigioasa Yale University din SUA, unde au invatat mai multi presedintii americani.

Grupul Actavis este reprezentat in Romania de doua unitati: Actavis Sales/Marketing (responsabila cu partea de comercializare si promovare a produselor din portofoliul Actavis pe piata din Romania) si Sindan Pharma/Actavis Operations – unitatea de productie pentru medicamente oncologice, responsabila si pentru exportul acestora spre pietele externe.

In prezent, Actavis numara in Romania peste 380 de angajati, din care aproximativ 30% reprezinta forta de vanzari. Actavis Romania a obtinut pana in prezent peste 385 de aprobari pentru distributia de medicamente oncologice in peste 50 de tari, precum: Statele Unite, Marea Britanie, Statele membre ale Uniunii Europene, Elvetia, Serbia, Kosovo, Irlanda, Moldova, Rusia, Ucraina, Macedonia, Muntenegru, Bosnia-Hertegovina, Japonia, Africa de Sud, Australia, Iran si altele.

La nivel global, compania dezvolta operatiuni in 40 de tari si numara peste 10.000 de angajati. Cu o capacitate globala de productie de peste 24 de miliarde de comprimate.

In luna aprilie 2012, a fost anuntata demararea unui proces de fuziune intre Grupul Actavis si compania americana Watson, numarul trei pe piata farmaceuticelor generice din SUA, tranzactia fiind programata a se incheia la finele anului 2012 sau primul trimestru al anului 2013.