- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Actionarul bulgar al EuroIns vrea sa faca noi achizitii pe piata romaneasca

06 Nov, 00:05 • adrian.mihaltianu
Grupul bulgar Eurohold, actionarul majoritar al EuroIns Romania, este in negocieri pentru cumpararea unui dealer auto "mare", care s-ar putea incheia la sfarsitul acestui an sau la inceputul lui 2009, a declarat Assen Christov (foto), presedintele consiliului de administratie al Eurohold Bulgaria.
Actionarul bulgar al EuroIns vrea sa faca noi achizitii pe piata romaneasca

Intrebat la cat se ridica valoarea acestei tranzactii, Assen Christov a spus ca ar putea fi intre 15 si 25 milioane euro, adaugand ca mai este o companie care negociaza cu dealer-ul respectiv.

Totodata, oficialul Eurohold a declarat ca vrea sa cumpere 2-3 companii medii de leasing din Romania, pentru care ar plati cate 5-6 milioane euro pentru fiecare.

„Criza economica nu va afecta foarte mult Romania si consider ca in acest moment exista multe oportunitati pe piata”, a spus Christov.

Acesta a mentionat ca grupul are fonduri pentru investitii, iar in conditiile de criza, poate face achizitii mult mai ieftine.

Assen Christov considera ca, in aproximativ un an, datorita crizei economice, somajul va creste, iar activitatea companiilor va incetini.

„Companiile bine organizate, care au fonduri, pot profita de aceasta situatie (criza economica mondiala – n.r.), cumparand societati mai mici”, este de parere reprezentantul Eurohold.

„Grupul Eurohold va depasi la sfarsitul anului 2008 o cifra de afaceri de 300 milioane euro si urmeaza sa inceapa activitatea in Turcia, Bosnia-Hertegovina si Grecia”, a mai spus Assen Christov, care a adaugat ca intentioneaza sa intre si pe piata din Rusia.

Eurohold Bulgaria este un holding, avand in portofoliu societati care desfasoara o gama diversificata de activitati, printre care servicii financiare, vanzari de automobile, proprietati imobiliare si productie. In Romania, detine Eurolease Auto IFN si EuroIns Romania Asigurare-Reasigurare.

In vara lui 2007, Eurohold a investit 12,5 milioane euro pentru preluarea a peste 75% din actiunile Asitrans Asigurari, incluzand achizitia de titluri, cresterea de capital, precum si pachetul majoritar al Asitrans Leasing.