- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Adio lucru de acasă! 65% dintre angajații Goldman Sachs lucrează acum la birou! Corporațiile americane vor să-și aducă oamenii înapoi la sedii

19 Oct, 16:38 • Gabriela Andreescu
După doi ani de muncă de la distanță, corporațiile de peste ocean încă dezbat oportunitatea aducerii personalului înapoi la sediile lor. CEO-ul Goldman Sachs, David Solomon, a declarat că 65% dintre lucrătorii săi se întorc la birou cinci zile pe săptămână.
Adio lucru de acasă! 65% dintre angajații Goldman Sachs lucrează acum la birou! Corporațiile americane vor să-și aducă oamenii înapoi la sedii

Titanul de pe Wall Street, Goldman Sachs, a reușit să aducă aproximativ două treimi din personalul său înapoi la birou cinci zile pe săptămână, a declarat David Solomon, CEO-ul băncii, pentru CNBC.

În domeniul corporatist de peste ocean există în prezent o dezbatere în desfășurare cu privire la aducerea forței de muncă înapoi la birou.

CEO-ul Goldman Sachs, David Solomon, cunoscut pentru atitudinea sa împotriva muncii de acasă, a declarat că politica de chemare a angajaților înapoi la sediile companiei a fost una de succes.

„Înainte de pandemie, aproximativ 75% dintre personalul nostru se afla la birou în orice zi a săptămânii. Astăzi, este de aproximativ 65%, așa că funcționăm aproape la fel ca înainte”,a spus Solomon pentru CNBC

Solomon a făcut aceste declarații pentru rețeaua media americană la câteva zile după ce a confirmat o restructurare a bancii. În cadrul ultimului raport privind veniturile, gigantul bancar a raportat o scădere de 44% a profitului din trimestrul al treilea.

Goldman Sachs, a reușit să aducă aproximativ două treimi din personalul său înapoi la birou cinci zile pe săptămână, a declarat David Solomon, CEO-ul băncii,
Goldman Sachs, a reușit să aducă aproximativ două treimi din personalul său înapoi la birou cinci zile pe săptămână, a declarat David Solomon, CEO-ul băncii

Șeful celei mai mari băci de pe Wall Street a declarat, în cadrul respectivului interviu, că pentru tinerii recruți este foarte important ca aceștia să fie prezenți la birou pentru a căpăta experiență, a se perfecționa în domeniu, și a interacționa cu colegii lor.

„Avem o organizație în care 50% dintre oameni sunt tineri în jurul vârstei de 20 de ani. Ei vin la Goldman Sachs pentru a învăța, pentru a cunoaște oameni, pentru a interacționa” 

Cu toate acestea, Solomon a indicat că nu este împotriva flexibilității muncii pentru angajații săi, mai ales dacă aceștia au mai multe responsabilități, cum ar fi copiii.

„Nu vreau reguli. Vreau o cultură în care să ne impunem, să ne servim clienții. Muncim din greu. Ne învățăm oamenii, ne străduim spre excelență”, a spus șeful gigantului bancar.

Comentariile lui Solomon au venit pe fondul unei dezbateri care se desfășoară în America corporatistă cu privire la aducerea forței de muncă înapoi la birou, după mai bine de doi ani de muncă la distanță din cauza pandemiei.

Citește și: Din ce în ce mai mulți români își suspendă plata ratelor la credite. Băncile au primit 7.872 de solicitări până la sfârșitul lunii august

CEO-ul Starbucks, Howard Schultz, a declarat în iunie că face „tot ce-i stă în putință” pentru ca personalul să se întoarcă la birou.

La rândul său, CEO-ul Tesla, Elon Musk, a emis un ultimatum personalului executiv în mai, spunându-le să se întoarcă la birou sau, în caz contrar, să renunțe la locul de muncă.

La începutul anului trecut, americanii de la Goldman Sachs anunțau că se așteaptă să aibă tot personalul la birouri până la sfârșitul anului. Iar mesajul a fost reiterat de Directorul executiv al grupului Goldman Sachs :

„Acest lucru nu este ideal pentru noi și nu este un nou lucru normal”, a spus David Solomon la o conferință a Grupului Credit Suisse. „Este o aberație pe care o vom corecta cât mai repede posibil”, a mai spus acesta citat de presa americană.

 

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult