- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Administratorii de pensii au cheltuit 10 mil. euro pe scrisori de informare

23 Apr, 13:22 • adrian.mihaltianu
Administratorii de fonduri de pensii private obligatorii si facultative au cheltuit circa 10 milioane euro pentru cele 4,7 milioane de scrisori de informare anuala trimise participantilor, a declarat joi Mihai Coca-Cozma (foto), directorul general al AIG Fond de Pensii.
Administratorii de pensii au cheltuit 10 mil. euro pe scrisori de informare

„Estimez ca aproximativ 5 milioane euro au fost cheltuiti cu hartiile si inca 5 milioane euro pentru serviciile postale”, a mentionat Coca-Cozma.

Pana pe 15 aprilie, au fost trimise 4,7 milioane de scrisori pentru informarea anuala a participantilor din Pilonul II si Pilonul III, cu detalii despre: contul personal, istoricul contributiilor pe 2008, situatia fondului de pensii si situatia administratorului fondului de pensii, potrivit Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR).

Scrisoarea anuala este doar o obligatie de informare in scris, o data pe an, a participantilor, dar acestia se pot informa mult mai des privind situatia contului personal de pensie privata, potrivit APAPR.

Participantii se mai pot informa pe site-urile administratorilor (accesibile pentru 3,4 mil. clienti, adica 75% din total), servicii de tip call-center, alerte periodice prin SMS / e-mail, cerere scrisa la administrator, etc.