- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Adrian Nastase, condamnat definitiv la 2 ani de inchisoare cu executare

20 Jun, 19:06 • adrian.mihaltianu
Fostul premier Adrian Nastase (foto) a fost condamnat definitiv, miercuri, de ICCJ, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii", in care este acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD.
Adrian Nastase, condamnat definitiv la 2 ani de inchisoare cu executare

Decizia in dosarul Trofeul Calitatii este definitiva si urmeaza sa fie pusa in executare.

Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie
si Justitie (ICCJ) a admis in parte recursurile facute de Adrian Nastase si
ceilalti inculpati din dosarul „Trofeul calitatii”, potrivit [url= http://www.mediafax.ro/social/adrian-nastase-condamnat-definitiv-la-doi-ani-de-inchisoare-cu-executare-in-trofeul-calitatii-9765784
]Mediafax[/url].

Astfel, instanta a casat sentina din ianuarie prin care
fostul premier Adrian Nastase a fost [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-companii/dosarul-trofeul-calitatii-cum-ar-putea-ramane-nastase-fara-case-73323/
]condamnat la doi ani de inchisoare cu executare[/url] si, in rejudecare, a
schimbat incadrarea juridica a faptei de care este acuzat. Pentru noua infractiune retinuta in cazul lui Nastase, judecatorii au hotarat ca fostul premier sa fie condamnat tot la doi ani de inchisoare cu executare.

[b]Sesizare la CEDO[/b]

Adrian Miclescu, unul dintre avocatii lui Adrian Nastase, a declarat miercuri, pentru Mediafax, ca dupa condamnarea definitiva in dosarul „Trofeul calitatii” va fi facuta o sesizare la CEDO si eventual decizia va fi contestata pe cale extraordinara, insa acestea nu duc la suspendarea pedepsei.

Potrivit avocatului, prin ramanerea definitiva a deciziei din dosarul „Trofeul calitatii” s-au epuizat caile ordinare de atac, astfel ca este indeplinita conditia pentru ca viciile procedurale din dosar sa poata fi contestate la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO).

Miclescu a mentionat ca apararea lui Adrian Nastase se va adresa CEDO si, in paralel, va analiza temeinic oportunitatea de a introduce si o astfel de cale extraordinara de atac la instanta suprema.

[b]Incarcerat la Penitenciarul Rahova[/b]

Adrian Nastase va fi incarcerat la Penitenciarul Rahova, intrucat acesta este locul de detentie in care sunt adusi condamnatii de pe raza municipiului Bucuresti, a declarat miercuri, pentru [url= http://www.mediafax.ro/social/adrian-nastase-va-fi-incarcerat-la-penitenciarul-rahova-9766391 ]Mediafax[/url], purtatorul de cuvant al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), Georgiana Gherman.

Purtatorul de cuvant al ANP a precizat ca, pana in prezent, unitatea de detentie nu a primit nicio hartie oficiala de la instanta privind decizia de condamnare a lui Adrian Nastase si a celorlalti inculpati din dosarul „Trofeul calitatii”.

Surse judiciare au declarat, miercuri seara, ca Inalta Curte de Casatie si Justitie a trimis la Tribunalul Bucuresti, in jurul orei 20.00, mandatele de executare a pedepselor dispuse in dosarul „Trofeul calitatii”.

Tribunalul Bucuresti, instanta de executare, va trimite mandatele la Politia Capitalei, iar politistii de la Serviciul Urmariri le vor pune in executare, daca Adrian Nastase si ceilalti inculpati condamnati in dosarul „Trofeul calitatii” nu se vor prezenta in unitatea de detentie.

Citeste
si:
[url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-companii/cum-comenteaza-presa-straina-condamnarea-lui-adrian-nastase-77706/]Cum
comenteaza presa straina condamnarea lui Adrian Nastase[/url]