- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Aegon vrea sa intre pe Pilonul III si pe piata asigurarilor generale din Romania

31 Mar, 15:54 • adrian.mihaltianu
Grupul Aegon ia in calcul extinderea operatiunilor din Romania pe piata pensiilor facultative (Pilon III), dar si pe segmentul asigurarilor generale, dar este posibil ca acest lucru sa nu se intample in 2009, a declarat marti Gabor Kepecs, directorul general al Aegon pentru Europa Centrala si de Est.
Aegon vrea sa intre pe Pilonul III si pe piata asigurarilor generale din Romania

„Ne vom gandi sa ne lansam si pe Pilonul III in Romania, insa pentru a intra pe aceasta piata, trebuie sa avem doua medii stabile, atat mediul economic, cat si cel legislativ”, a spus Gabor Kepecs, care este si membru in Consiliul de Administratie al grupului.

„Daca aceste medii vor fi considerate stabile, atunci vom investi in aceasta linie de business, altfel este prea riscant”, a adaugat oficialul Aegon.

Acesta a precizat ca este posibil ca Aegon sa nu intre in acest an in sistemul pensiilor facultative.

Totodata, compania intentioneaza sa se lanseze si pe piata asigurarilor generale, daca va exista o oportunitate buna pentru companie.

„Analizam oportunitatile si luam in calcul daca va fi o ocazie buna. Trebuie sa fim prudenti. Suntem increzetori si analizam ocaziile din piata romaneasca, dar cel mai probabil in viitorul apropiat ne vom axa numai pe asigurarile de viata”, a spus Gabor Kepecs.

Grupul Aegon si-a lansat oficial, marti, noua divizie de asigurari de viata in Romania, extinzandu-si astfel operatiunile in Europa Centrala si de Est.

Aegon Asigurari de Viata va opera alaturi de societatea de pensii private a grupului Aegon in Romania, care a fost lansata in 2007 in parteneriat cu Banca Transilvania. Aegon deruleaza in prezent procesul de achizitionare a pachetului de 50% detinut de Banca Transilvania in compania de pensii private, pentru care va plati 11 milioane de euro.

Aegon considera Europa Centrala si de Est drept o piata importanta pentru cresterea viitoare a afacerii companiei. In ultimii ani, grupul si-a extins operatiunile in regiune si in prezent opereaza in 6 tari – Ungaria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Polonia si Turcia.