- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Afaceri de aproape 100 mil. euro pentru Allianz Tiriac, in primul trimestru

12 May, 13:04 • adrian.mihaltianu
Asiguratorul Allianz Tiriac, liderul pietei de asigurari, a inregistrat in primul trimestru prime brute subscrise in valoare de 367,4 mil. de lei (99 mil. euro), pe asigurari generale si de viata, a anuntat luni compania.
Afaceri de aproape 100 mil. euro pentru Allianz Tiriac, in primul trimestru

Primele brute subscrise pe asigurari generale au ajuns in primul trimestru la 342 mil. de lei (92,68 mil. euro), in crestere cu 12% in raport cu aceeasi perioada a anului anterior, cand compania inregistrase prime de 303 mil. lei (circa 87 mil. euro).

La primele brute subscrise pe asigurari de viata compania a inregistrat o usoara scadere in primul trimestru in raport cu T1 2007, de la 28 de mil. lei (aprox. 8 mil. euro) in primele trei luni ale anului anterior, la 25,4 mil. lei (6,88 mil. euro) in perioada ianuarie-martie 2008.

„Partea de asigurari de viata a fost afectata deoarece ne-am concentrat forta de vanzari pe sectorul pensiilor private si am lasat putin la o parte asigurarile de viata, dar in a doua jumatate a anului atentia noastra va fi indreptata cu predilectie spre asigurarile de viata”, a spus Cristian Constantinescu, directorul general al Allianz Tiriac.

Constantinescu a estimat pierderile inregistrate de companile de asigurari la cateva zeci de milioane de euro in 2007, „un nivel superior celui de anul anterior”.

„Si alte tari au avut pierderi in primii ani de activitate pe asigurari, dar acestea au fost de regula mai mici decat cele inregistrate la noi”, a spus Constantinescu, care a mentionat ca exista premise ca situatia de pe piata asigurarilor sa se redreseze si in Romania, in conditiile in care exista presiuni din partea actionarilor asiguratorilor ca firmele sa inregistreze profit.

In conditiile in care piata va intra in normalitate, seful Allianz estimeaza ca asiguratorul va inregistra o crestere peste media pietei, „acest lucru fiind posibil cel mai probabil incepand cu 2009”.