- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Afacerile gigantului agricol InterAgro, revizuite drastic: 2008, la jumatate fata de asteptari

27 Jan, 00:01 • traian.badulescu
Grupul de firme InterAgro a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de pana la 1,1 miliarde euro, de doua ori mai putin decat nivelul estimat initial de catre Ioan Niculae, presedintele grupului.
Afacerile gigantului agricol InterAgro, revizuite drastic: 2008, la jumatate fata de asteptari

„Este un trend mondial. Aproape toate companiile isi revizuiesc estimarile, din cauza crizei. Din 20 septembrie am oprit productia (la combinatele chimice – n.r.). Ultimele 4 luni din an, de obicei cele mai bune, au fost moarte”, a explicat presedintele InterAgro rezultatul mult sub estimari al grupului.

Anul trecut, Niculae estima o cifra de afaceri de peste 2,2 miliarde euro in 2008, in crestere cu circa 50% fata de anul precedent.

In 2007, companiile din cadrul InterAgro au inregistrat o cifra de afaceri de 1,5 miliarde euro.

Soarta a mii de angajati va fi hotarata in cateva saptamani

Ioan Niculae a mai spus ca grupul isi permite sa mai plateasca cei 6.600 de angajati ai combinatelor chimice, aflati in somaj tehnic, circa doua saptamani, pana la 1 februarie 2009. Dupa aceea, in functie de masurile concrete pe care le vor lua autoritatile, angajatii isi vor relua activitatea sau vor fi concediati.

Combinatele chimice la care grupul InterAgro detine actiuni sunt Amonil Slobozia, Azochim Piatra-Neamt, Donau Chem Turnu Magurele, Nitroporos Fagaras, Sofert Bacau si Viromet Victoria.

InterAgro SA, companie privata cu capital mixt romano-britanic, infiintata in anul 1994, are ca principale domenii de activitate cultura cerealelor si a plantelor tehnice si comertul exterior, indeosebi exportul de ingrasaminte chimice pentru agricultura.

Omul de afaceri Ioan Niculae detine 83% din actiuni, restul de 17% apartinand unui partener din Marea Britanie.