- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Afacerile VIG in Romania s-au redus cu 14,5% in primul semestru

23 Aug, 14:32 • adrian.mihaltianu
Companiile membre Vienna Insurance Group din Romania au subscris, in primele sase luni ale acestui an, prime in valoare de 235,7 miloane de euro, in scadere cu 14,5% fata de nivelul afisat in perioada similara a anului trecut.
Afacerile VIG in Romania s-au redus cu 14,5% in primul semestru

Totodata, grupul a raportat pierderi totale de 4,1 milioane de euro in primul semestru, dupa ce in S1 2011 a avut un profit inainte de impozitare de 1,6 milioane de euro, se arata in raportul grupului.

Din cauza restructurarii portofoliului, primele subscrise au scazut cu peste 18%, la 184,1 milioane euro, pe segmentul asigurarilor generale.

Primele subscrise pe segmentul asigurarilor de viata au crescut cu 2,1%, pana la 51,6 milioane euro.

VIG detine in Romania companiile Omniasig Vienna Insurance Group (rezultata din fuziunea fostei Omniasig cu BCR Asigurari), BCR Asigurari de Viata si Asirom.

La nivel global, profitul VIG (inainte de taxe, consolidat) s-a ridicat la 301,7 milioane euro in primul semestru al anului 2012. Aceasta reprezinta o crestere cu 6,9% fata de perioada similara a anului trecut. De asemenea, profitul dupa impozitare a urcat cu 7,5%, pana 231.3 milioane euro.

In primul semestru al anului 2012 Vienna Insurance Group a castigat (consolidat) prime subscrise in valoare totala de 5,3 miliarde euro, ceea ce echivaleaza cu o crestere de 11,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Pe segmentul asigurarilor generale, primele subscrise se ridicat la 2,6 miliarde euro, in crestere cu 2,4%, in timp ce pe segmentul asigurarilor de viata companiile Viena Insurance Group au castigat prime in valoare de 2,5 miliarde euro.

In ceea ce priveste asigurarile de sanatate, VIG a raportat o crestere a primelor subscrise cu 7,5%, pana  la  194,2 milioane euro.