- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

AFM: Rabla 2022, ultima sesiune. Ultima șansă de a mai primi bani de la stat anul acesta pentru o mașină nouă

30 Sep, 13:04 • Gabriela Andreescu
Persoanele fizice, persoanele juridice şi instituţiile publice se pot înscrie, începând de vineri, 30 septembrie, la ultima sesiune din acest an a programelor "Rabla" şi "Rabla Plus", potrivit Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).
AFM: Rabla 2022, ultima sesiune. Ultima șansă de a mai primi bani de la stat anul acesta pentru o mașină nouă

Ultima sesiune din acest an din cadrul programelor „Rabla” şi „Rabla Plus” va începe pe data de 30 septembrie și se va derula în perioada 30 septembrie – 25 noiembrie 2022, anunță Administrația Fondului pentru Mediu (AFM)

În cadrul Rabla Clasic, bugetul pentru firme e de peste 173 milioane de lei, pentru persoane fizice de peste 139 de milioane, iar pentru instituţii de 15 milioane.

În cadrul Rabla Plus, firmele au la dispoziţie peste 202 milioane de lei, persoanele fizice 115 milioane, iar instituţiile 15 milioane.

Te-ar putea interesa și: Kaufland și Lidl nu mai sprijină mașinile electrice. Începând de astăzi, încărcarea NU va mai fi gratis

Programele Rabla și Rabla Plus au luat startul vineri, 30 septembrie, a anunțat AFM

Banii primiți prin intermediul acestor programe, sub formă de vouchere, pot fi folosiți pentru a obține discounturi la mașini noi. Valoarea reducerilor primite prin programul Rabla variază în funcție de tipul vedicului nou, electric, plug-in hybrid sau mild-hybrid.

Persoanele fizice se vor putea înscrie în cele două programe prin intermediul dealerilor autorizaţi, iar persoanele juridice vor putea depune dosarele de finanţare prin accesarea aplicaţiei informatice puse la dispoziţie de AFM.

AFM anunță ultima sesiune a programelor Rabla și Rabla Plus pentru anul 20022
AFM anunță ultima sesiune a programelor Rabla și Rabla Plus pentru anul 20022

AFM precizează că pe site-ul propriu este disponibil calendarul de desfăşurare a sesiunilor de înscriere în cadrul celor două programe şi sumele alocate pentru fiecare categorie de solicitanţi

Conform informărilor instituției, bugetele totale, care vor fi puse la dispoziție pentru perioada 30 septembrie – 25 noiembrie 2022, sunt:

Bugetele totale care vor fi puse la dispoziţie pentru această etapă se împart astfel: pentru Programul „Rabla Clasic” – persoane fizice, buget de 139.898.500 lei, persoane juridice – buget de 173.300.500 lei, instituţii publice – buget de 15 milioane de lei, în timp ce pentru Programul Rabla Plus – persoane fizice, bugetul este de 115.500.000 lei, persoane juridice – 202.303.000 lei şi instituţii publice – 15 milioane de lei.

Citește și: Autovit.ro: 2022 va fi un nou an record pentru mașinile electrice

Site-ul oficial al Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) pune la dispoziția persoanelor interesate listele cu producătorii/dealerii auto care au semnat contracte de participare cu instituţia. Informațiile pot fi găsite în cadrul secțiunilor dedicate programelor Rabla și Rabla Plus.

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult