- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Kaufland și Lidl nu mai sprijină mașinile electrice. Începând de astăzi, încărcarea NU va mai fi gratis

13 Sep, 11:00 • Bumbeneci Diana
Kaufland și Lidl nu mai sprijină mașinile electrice. Începând de astăzi, încărcarea NU va mai fi gratis

Kaufland și Lidl au luat o nouă decizie radicală. Începând de astăzi, mașinile electrice nu vor mai putea fi încărcate gratis în spațiile special amenajate de cele două centre comerciale. Șoferii vor fi nevoiți să plătească fiecare încărcare.

Kaufland și Lidl renunță la încărcarea gratuită a mașinilor electrice

În acest sens, Kaufland și Lidl nu mai sprijină miile de șoferi Uber, Glovo sau Bolt care încărcau gratis mașinile EV la aceste stații. Încă de anul trecut, Kaufland a avut în plan să introducă în magazin un cupon pentru cumpărători, însă soluția nu a fost una viabilă, în condițiile în care stațiile erau permanent pline de mașini de Bolt, Uber, etc.

Citește și:

Compania Națională Aeroporturi București anunță o nouă lovitură pentru românii care călătoresc cu avionul

Revenind la Lidl, magazinele oferă, începând de astăzi, încărcare cu 1.49 euro, sau 2.41 lei pentru fiecare kw încărcat, preț normal pentru luna aceasta. Cu siguranță, această schimbare va nemulțumi șoferii care s-au obișnuit să își încarce gratuit mașinile electrice, indiferent de zi sau de noapte. Ei bine, acum, aceștia vor fi nevoiți să scoată bani din buzunar, așa cum o fac și deținătorii de mașini diesel sau pe benzină.

kaufland si lidl masini electrice
kaufland si lidl masini electrice

România preia astfel o decizie pe care alte țări au luat-o deja. Spre exemplu, în Germania, Aldi a renunțat la încărcare gratis pentru mașinile electrice, tot din acest motiv, mai ales că toți cumpărătorii veneau cu mașini diesel și pe benzină, iar șoferii de pe taxi sau alte mijloace de transport ocupau stațiile de încărcare. Mai mult, Aldi a considerat că nu este momentul să se facă o discriminare între deținătorii de mașini.

În România, pentru fiecare kilowatt oră la punctele de încărcare DC cu o capacitate de încărcare de până la 149 kW, prețul va ajunge la 0,48 de euro pe oră. Cât despre locațiile individuale, mașina electrică ar putea fi încărcată cu 150 de kilowați pe oră sau mai mult contra sumei de 0,65 de euro.

Te-ar mai putea interesa și:

Prognoza meteo 12 septembrie -10 octombrie. Meteorologii anunță când vin ploile

Ora de iarnă 2022. Când se schimbă ora și cum ar putea românii să fie afectați

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult