- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

AIG Life Asigurari: Profit brut de 43 mil. lei la 9 luni, in crestere cu 108%

11 Nov, 11:21 • adrian.mihaltianu
AIG Life Asigurari Romania a inregistrat in primele 9 luni un profit brut de aproximativ 43 milioane lei (11,81 mil. lei), in crestere cu 108% fata de aceeasi perioada a anului anterior, au anuntat marti reprezentantii companiei.
AIG Life Asigurari: Profit brut de 43 mil. lei la 9 luni, in crestere cu 108%

Pentru primele noua luni, compania a afisat prime de asigurare subscrise de in valoare de 220 milioane lei (60,43 mil. euro), inregistrand o crestere de 49% fata de aceeasi perioada a anului anterior.

„Cresterea profitului a fost determinata in special de gestiunea atenta a costurilor operationale, simultan cu strategia de investitie prudenta, dar in acelasi timp eficienta si dinamica. Cea mai mare parte din fondurile clientilor e investita in obligatiuni si titluri de stat emise de statul roman, precum si in depozite la banci din Romania”, a declarat Theodor Alexandrescu, director general al AIG Life Asigurari.

Totodata, AIG Life a extins oferta catre clienti cu noi produse din clasa asigurarilor de sanatate.

„In plus, le punem la dispozitie clientilor nostri posibiliattea de a obtine o a doua opinie medicala specializata de la o clinica din Statele Unite ale Americii”, a spus Alexandrescu.

Dezvoltarea semnificativa a companiei este sustinuta de strategia de distributie pe multiple canale, care genereaza cresteri importante ale volumelor de prime subscrise, ce provin din mai multe surse: reteaua proprie de distributie (circa 60%), brokeri (20%), institutii financiare (15-18%) si vanzarile directe catre clientii de tip corporativ.

AIG Life este prezenta pe piata din Romania de 10 ani, avand o retea proprie de distributie in 16 orase.

Compania avea active de peste 675 milioane lei (185,5 mil. euro) la sfarsitul lui septembrie, iar cota de piata a companiei era de 16,47% la jumatatea acestui an.