- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

ALD Automotive estimeaza afaceri in crestere cu peste 30% in 2009

23 Sep, 12:57 • adrian.mihaltianu
ALD Automotive estimeaza ca in 2009 va inregistra o cifra de afaceri de 21-22 mil. euro, in crestere cu peste 30% fata de valoarea pe care se asteapta sa o aiba in acest an, de circa 16 milioane euro, au spus marti reprezentantii companiei.
ALD Automotive estimeaza afaceri in crestere cu peste 30% in 2009

Compania de leasing operational administra la sfarsitul lunii august 4.285 de autovehicule, depasind obiectivul pe intreg anul 2008, care era de 4.000 de autovehicule.

„Pana la sfarsitul anului 2009 vrem sa avem o flota de circa 5.500 de autovehicule”, a declarat Ovidiu Andreescu, directorul comercial al ALD Automotive.

In acest an, compania a deschis doua puncte de vanzare, la Timisoara si la Brasov, dorind sa dezvolte reteaua in aceste zone ale tarii.

„Daca la sfarsitul lunii august, ALD Automotive avea aproape 200 de clienti, pentru anul 2009 estimam ca vom avea cel putin 50 de clienti noi”, a declarat Martin Kossler, directorul general al companiei.

In prezent, companiile multinationale reprezinta 90% din totalul clientilor, restul de 10% fiind clienti companii mici si mijlocii (IMM). ALD Automotive estimeaza ca anul viitor ponderea acestora va ajunge la 12%, a spus Ovidiu Andreescu.

Directorul comercial nu a dat nume de clienti, insa a mentionat ca printre acestia se numara o companie importanta de telecom, 2-3 companii din industria farmaceutica, 2 companii din industria IT.

Cea mai mare flota pe care o detine un client este de 1.000 de autovehicule, a precizat Andreescu.

Cele mai cautate marci de masini, potrivit reprezentantilor companiei, sunt Renault, Ford si Peugeot, fiind urmate de Toyota si Volkswagen.

In 2009, ALD Automotive estimeaza ca va vinde aproximativ 900 de autovehicule second hand. „Masinile ar putea fi vandute si in restul Europei, prin intermediul grupului BRD-Goup Societe Generale”, a spus Martin Kossler.

Reprezentantii ALD Automotive considera ca leasingul operational va ajunge la sfarsitul anului la o cota de 12-14% din totalul pietei de leasing, iar numarul autovehiculelor administrate de companii va fi de 10.000-12.000.

„Potentialul de crestere al pietei romanesti este considerabil prin comparatie cu principalele 7 piete europene (Belgia, Franta, Germania, Italia, Olanda, Spania, UK) unde leasingul operational full service reprezinta 60% din totalul pietei de leasing”, a spus Ovidiu Andreescu.

ALD Automotive a intrat pe piata la inceputul anului 2005, fiind o filiala a BRD Groupe Societe Generale si ALD International.