- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Allianz: Piata asigurarilor ar putea avea o pierdere de peste 76 mil. euro in 2008

25 Sep, 14:21 • adrian.mihaltianu
Piata romaneasca a asigurarilor ar putea inregistra in acest an pierderi cel putin egale cu cele afisate in 2007, de 76 milioane euro, cauza principala fiind nivelul mare al daunelor obtinute in principal pe segmentul asigurarilor auto, a declarat joi Cristian Constantinescu (foto), directorul general Allianz-Tiriac Asigurari.
Allianz: Piata asigurarilor ar putea avea o pierdere de peste 76 mil. euro in 2008

Acesta a adaugat ca pierderile vor fi accentuate inclusiv in urma introducerii unei noi metodologii de calcul al daunelor nenotificate, norma care a fost adoptata recent de Comosia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Noua metodologie de calcul le va impune asiguratorilor cresterea nivelului rezervelor asiguratorilor, sporind cheltuielile.

Societatile de asigurare din Romania au afisat o pierdere de 253 milioane lei (circa 75,8 milioane euro) in 2007, al doilea an consecutiv in care rezultatul financiar este unul negativ.

In prezent, pe piata asigurarilor din Romania activeaza 43 de societati, ce au totalizat in primul semestru al acestui an prime brute subscrise in valoare de 4,42 milioane lei (1,2 miliarde euro), in crestere cu 22,32% fata de perioada similara a anului 2007.