- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Allianz-Tiriac Asigurari vrea un castig net de peste 10 mil. euro in 2008

25 Sep, 12:28 • adrian.mihaltianu
Allianz Tiriac Asigurari are o tinta de profit net de peste 10 milioane euro pentru anul in curs, in usoara crestere fata de 2007, cand compania a realizat un castig net de aproximativ 9,5 mil. euro, a declarat Cristian Constantinescu, directorul general al companiei.
Allianz-Tiriac Asigurari vrea un castig net de peste 10 mil. euro in 2008

Asiguratorul estimeaza ca va ajunge la acest rezultat printr-o gestiune ferma a lichiditatii, au spus joi reprezentantii companiei.

„Pentru acest an ne-am propus sa inregistram un volum de prime din asigurari generale de 400 milioane euro, iar pe segmentul asigurarilor de viata de 37 milioane de euro”, a spus Constantinescu.

Allianz-Tiriac a inregistrat in primul semestru al acestui an o valoare a primelor brute subscrise de 698,64 milioane lei (190,36 mil. euro), din care 645,56 milioane lei (175,9 mil. euro) din asigurari generale si 53,08 milioane lei (14,46 mil. euro) din asigurari de viata.

Allianz-Tiriac Asigurari ocupa primul loc pe piata de asigurari din Romania, cu o cota de piata de 5,8%.

Criza internationala va afecta piata asigurarilor unit-linked

Impactul crizei internationale se va simti in principal asupra pietei romanesti de asigurari cu componenta investitionala (unit-linked) si mai putin asupra pietei de asigurari generale, a declarat Klaus Junker, presedintele Consiliului de Administratie al Allianz-Tiriac Asigurari.

„O parte dintre clienti aleg sa isi rascumpere politele de asigurare inainte de maturitate, cu riscul de a pierde o parte din bani. Aceasta nu este cea mai buna solutie”, a spus Klaus Junker.

El a precizat ca un alt impact asupra pietei va fi acela ca nu se vor mai vinde atat de bine astfel de polite.

„Nu este bine sa fugim din piata atunci cand preturile sunt jos si sa intram atunci cand acestea sunt la putere maxima. Nu va panicati in momentul in care apar crize pe pietele financiare, ci ganditi-va la oportunitatile pe care le genereaza”, a mai spus Junker.

Seful Allianz Tiriac Asigurari a mentionat ca acum se pot cumpara actiuni la valori foarte mici, care in timp vor aduce castiguri foarte mari.