- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Allianz Tiriac Asigurari vrea vanzari de polite online de 3-5 mil. euro, in 2009

24 Nov, 12:35 • adrian.mihaltianu
Allianz Tiriac Asigurari incheie, incepand de luni, polite de asigurare inclusiv online. Compania isi propune o tinta de vanzari pe segmentul online de 3-5 milioane euro in 2009.
Allianz Tiriac Asigurari vrea vanzari de polite online de 3-5 mil. euro, in 2009

Primele 3 produse care pot fi achizitionate in acest sistem sunt asigurarile obligatorii de raspundere civila auto (RCA), asigurarile de avarie si furt a autovehiculelor (Casco Direct) si asigurarile de calatorie in straintate.

Toate cele 3 produse sunt adresate persoanelor fizice. Plata acestora se poate face online printr-un card de debit sau de credit, sau offline, prin modalitatile de plata curente.

Conform informatiilor proprii, Allianz este prima companie locala de asigurari care a anuntat posibilitatea achizitionarii de polite online prin intermediul internetului. Asigurarile Casco Direct si cele de calatorie in strainatate sunt produse noi ale companiei.

„Este un pas inainte pe care il facem dupa ce, incepand din 2006, am dezvoltat programul nostru de calculatie online a primelor de asigurare pentru politele RCA si Casco, ce genereaza oferte personalizate care tin cont de profilul de risc al asiguratilor”, a declarat Aurel Badea, director executiv al diviziei de asigurari generale in cadrul Allianz Tiriac Asigurari.

Acesta a adaugat ca nu se asteapta la un trasfer masiv catre plata online a clientilor existenti.

Conform lui Cristian Constantinescu, directorul general al asiguratorului, compania are ca target pentru vanzarile online persoanele tinere, care folosesc internetul in mod frecvent.

Allianz are in prezent circa 370.000 de clienti pe asigurari generale, din care aproximativ 270.000 sunt persoane fizice.

Asigurarea Casco Direct, se adreseaza clientilor persoane fizice din orasele mari cu venituri medii si are o fransiza obligatorie de 0,5% din suma asigurata, dar minim 300 lei.

Asigurarile pot fi achizitionate prin portalul allianzdirect.ro, ce este operational si in Polonia, Cehia, Ungaria so Croatia.

Politele de asigurare RCA si Casco se trimit printr-un curier la domiciliul asiguratului. Numai polita de calatorie nu poate fi trimisa deoarece intra in viguare in momentul constituirii. Aceasta se poate printa, potrivit reprezentantilor Allianz-Tiriac.

In paralel cu lansarea serviciului de vanzare online, Allianz-Tiriac Asigurari a mai lansat o asigurare – Casco Navigator, pentru persoane fizice.

„Casco Navigator se adreseaza unei categorii foarte largi de soferi, care include atat persoanele cu venituri sub medie, cat si pe cele cu venituri peste medie, avand preferinte mai sofisticate”, a spus Aurel Badea.

Tarifarea pentru polita Casco Navigator se face electronic, conform reprezentantilor companiei.

In 2006, Allianz-Tiriac a introdus un sistem de tarifare electronica ce genereaza oferte de prime individuale, riguros corelate cu profilul de risc al asiguratului, cu istoricul daunalitatii inregistrate de client si cu gradul de fidelitate al acestuia in ceea ce priveste relatiile contractuale cu asiguratorul.