- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Allianz-Tiriac: O fransiza de 100 euro ar putea reduce cu peste 10% frecventa daunelor auto

24 Nov, 16:00 • adrian.mihaltianu
Introducerea unei fransize de 100 euro pentru toate politele Casco ale Allianz-Tiriac Asigurari ar putea reduce numarul de daune auto pentru asigurator cu 10-12% intr-un an, a declarat luni Cristian Constantinescu, directorul general al companiei.
Allianz-Tiriac: O fransiza de 100 euro ar putea reduce cu peste 10% frecventa daunelor auto

Fransiza este acea parte din valoarea fiecarei daune pe care o suporta proprietarul masinii.

„In cazul nostru, putem discuta de 20.000 de daune mai putin intr-un an, precum si de o scadere a costurilor de evaluare si de administrare”, a precizat Constantinescu.

Acesta a spus ca incearca sa aplice sistemul bonus-malus, insa este destul de greu, deoarece nu exista o baza de date comuna in acest sens.

Prin sistemul bonus-malus, prima de asigurare poate fi redusa (bonus) daca in anul anterior asiguratul nu a avut daune, sau poate fi marita (malus) daca asiguratul are daune.

„Clientii nostri din categoria malus reprezinta circa 7-10% din portofoliul companiei”, a spus seful Allianz-Tiriac.

„Pe intreaga piata, frecventa daunelor Casco este de 60%. Asta inseamna ca din 3 clienti, 2 au cate o dauna in fiecare an. In realitate, lucrurile stau diferit: 80% dintre clienti nu au nicio dauna, iar restul de 20% au cel putin o dauna”, a mentionat Constantinescu.

Acesta a adaugat ca in ultimul timp, frecventa daunelor, in ceea ce priveste Allianz-Tiriac, a scazut in Bucuresti.

Oficialul companiei de asigurari a mai precizat ca in ultimii 5 ani, segmentul clientilor de pana in 25 de ani au avut o frecventa a daunelor de 200%.

Cristia Constantinescu a apreciat ca „ingrijorator” faptul ca, in primul semestru al acestui an, despagubirile auto au crescut cu 41%, in timp ce veniturile asiguratorilor pe acest segment a crescut cu doar 18%.

„Aceasta evolutie negativa subliniaza cresterea mai accentuata a pierderilor din piata”, a spus directorul Allianz-Tiriac Asigurari.

Acesta a mentionat ca valoarea daunei medii parcurge un trend ascendent, fiind determinata de innoirea parcului auto si de inflatia tehnica (cresterea preturilor la piesele de schimb si majorarea costurilor cu manopera).

Allianz-Tiriac Asigurari a obtinut in primele 9 luni din acest an un profit de 22 milioane lei (circa 6 mil. euro), in crestere cu 14% fata de aceeasi perioada din 2007, si prime brute subscrise in valoare de 1,039 miliarde de lei (285,5 mil. euro), in crestere cu 13%.