- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Americanii de la Lufkin vor afaceri de 30 mil.dolari in Romania

05 Oct, 13:18 • razvan.codorean
Compania americana de echipamente si servicii pentru industria de petrol si gaze Lufkin Industries estimeaza afaceri de 30 milioane dolari in primul an de functionare a fabricii pe care o construieste la Ploiesti.
Americanii de la Lufkin vor afaceri de 30 mil.dolari in Romania

Lufkin Industries va investi 93,3 milioane de euro in constructia unei fabrici care, din 2012, va produce echipamente de extractie in industria petroliera si a unei unitati de reparatii pentru a deservi piata echipamentelor petroliere.

Investitia, realizata pe un teren de 33 de hectare in parcul industrial Ploiesti West Park, va oferi 320 de locuri de munca. Ministerul Finantelor va oferi firmei un ajutor de stat in valoare de 28,1 milioane euro.

Presedintele Lufkin Industries, Jay Glick, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa sustinuta la Bucuresti, ca business-ul este unul de perspectiva si ca, in 2011, compania va ajunge la afaceri de 60-70 milioane de dolari in Romania.

„Fabrica va deveni cartierul general al operatiunilor Lufkin din emisfera estica, Africa de Nord, orientul Mijlociu, iar 85% din materiile prime vor fi cumparate din Romania„, a declarat Jay Glick.

Compania vinde si asigura servicii, printre altele, pentru unitati de pompare destinate exploatarilor petroliere si de gaze naturale, sisteme automate si elemente de transport al energiei electrice.

Firma va exporta produsele realizate in Romania in Orientul Mijlociu, Asia Centrala, Rusia si Asia de Sud-Est, precum si zona Pacificului.