- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Amway investeste 38 mil. $ intr-o unitate de productie

04 Sep, 17:30 • adrian.mihaltianu
Amway incepe constructia unei unitati de productie pentru concentrate din plante, in valoare de 38 milioane de dolari in Quincy, Washington.
Amway investeste 38 mil. $ intr-o unitate de productie

Construita pe un teren de 12 acri, achizitionat de Amway in Port of Quincy, unitatea de productie de 4.460 mp va crea 30 de locuri de munca in momentul inceperii operatiunilor in 2014. Aici se vor procesa plantele provenite de la operatiunile Trout Lake Farm detinute de companie in apropiere, cea mai mare ferma de plante organice certificate din America de Nord.

Fabrica din Quincy face parte dintr-un program de extindere in valoare de 185 milioane dolari anuntat la inceputul acestui an de Amway pentru a face fata cererii globale in crestere de vitamine, minerale si suplimente alimentare Nutrilite.

Vanzarile de produse pentru nutritie au reprezentat 45% din vanzarile Amway in 2011, echivalentul a  4,7 miliarde dolari. Alticor, compania mama a Amway, a raportat vanzari de 10,9 miliarde de dolari in 2011.

Fabrica Amway din Quincy va inlocui operatiunea actuala de extractie si concentrare din Lakeview, California.

Amway lucreaza la trei alte proiecte pentru constructia unor unitati de productie, in cadrul procesului de extindere in SUA: o noua unitate de productie de geluri si comprimate nutritionale in valoare de 81 milioane dolari in Spaulding Avenue, Ada, Michigan, care va crea pana la 200 de locuri de munca in decursul a trei ani; o unitate de productie de pulberi nutritionale in valoare de 24 milioane dolari inaugurata in 2012 la sediul companiei, care va crea 50 de locuri de munca in Ada, Michigan; un proiect de 42 milioane dolari in Buena Park, California, care include o noua unitate de granulare pentru a sustine fabricarea tabletelor, noi unitati de cercetare si dezvoltare, laboratoare pilot si o cladire de birouri pe doua etaje.