- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Anunț de interes major pentru toți clienții Raiffeisen Bank! Se fac schimbări uriașe din 8 aprilie 2024

29 Mar, 18:10 • Fundeanu Madalina
Schimbări importante pentru toți clienții Raiffeisen Bank! Începând cu 8 aprilie 2024 se va aplica o limită lunară de 10.000 de euro pentru operațiunile de schimb valutar.
Anunț de interes major pentru toți clienții Raiffeisen Bank! Se fac schimbări uriașe din 8 aprilie 2024

Se anunță schimbări radicale pentru toți clienții Raiffeisen Bank începând cu data de 8 aprilie 2024! Banca și-a anunțat deja clienții cu privire la modificările care vor apărea luna viitoare, conform Bugetul.ro.

Schimbări importante pentru toți clienții Raiffeisen Bank

Mai exact, banca a anunțat că începând cu 8 aprilie 2024 se va aplica o limită lunară de 10.000 de euro pentru operațiunile de schimb valutar efectuate în Smart Hour.

Până în acest moment, clienții puteau tranzacționa până la 30.000 de euro sau echivalent într-o lună cu 20 de zile bancare la cursul BNR din ziua efectuării schimbului valutar, dar numai între orele 10 și 11.

„Te informăm că din data de 8 aprilie 2024 pentru operațiunile de schimb valutar efectuate în Smart Hour se va aplica o limită lunară de 10.000 de euro (sau echivalent). Astfel, din data de 8 aprilie 2024 în Smart Hour vei putea schimba lei-euro sau euro-lei până la 1.500 euro pe zi, în zilele bancare lucrătoare, de luni până vineri, de la 10 la 11, la cursul BNR valabil la data efectuării schimbului valutar”, anunță banca într-un mesaj trimis clienților săi în aplicațiile de mobile banking.

Citește și: Raiffeisen Bank se duce de râpă! Austriecii fac afaceri cu un miliardar rus, fapt care prăbușește marea companie

Raiffeisen Bank
Raiffeisen Bank

Limita zilnică de tranzacții începând cu 8 aprilie

Din 8 aprilie, totalul tranzacțiilor de schimb valutar în Smart Hour efectuate în decursul unei luni calendaristice nu va mai putea depăși suma de 10.000 de euro. Până la acea dată, există doar limita zilnică de 1.500 de lei.

Cei care au nevoie de mai mulți bani într-o lună cu 20 de zile bancare pot schimba 30.000 de euro la cursul BNR, între orele 10 și 11 ale zilei, așa numita Smart Hour.

Începând de luna viitoare sumele lunare care pot fi tranzacționate în acest mod se limitează la 10.000 de euro, o scădere de trei ori a limitei inițiale a sumei permise ca schimb valutar prin această modalitate.

„În afara intervalului Smart Hour sau dacă limita de 10.000 euro (sau echivalent) este atinsă, în ecranul aplicației se va afișa cursul de schimb valutar aplicabil tranzacției și vei putea alege dacă dorești sau nu, să efectuezi și să confirmi schimbul valutar la cursul afișat”, precizează în continuare mesajul băncii.

Curs valutar preferențial de o oră la cursul BNR

De acest tip de serviciu beneficiază mai multe bănci din România de peste cinci ani.Prima bancă implementatoare fiind UniCredit Bank, urmată de Raiffeisen Bank și Intesa San Paolo Bank.

Concret, pentru o perioadă de o oră, numită Happy Hour, ora de dinaintea modificării cursului valutar oficial şi închiderea pieţei interbancare, UniCredit, Raiffeisen Bank şi Intesa San Paolo Bank permit schimburi valutare la cursul afişat de BNR în acel moment, relatează economica.net.

Vezi și: Raiffeisen Bank România anunță lansarea programului Raiffeisen Comunități. Acceleratorul de ONGuri în sustenabilitate cu granturi totale de 1 milion de euro