- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

ASI Pharma tinteste cresterea cifrei de afaceri de aproape 10 ori in acest an

30 Jan, 13:34 • traian.badulescu
Producatorul de medicamente naturale ASI Pharma vizeaza in acest o cifra de afaceri pe piata locala intre 1 milion euro si 1,4 milioane euro, fata de rezultatul de 150.000 euro consemnat anul trecut, a declarat vineri Claudiu Tronciu, director general al reprezentantei din Romania.
ASI Pharma tinteste cresterea cifrei de afaceri de aproape 10 ori in acest an

Cresterea de anul acesta se bazeaza pe vanzarea a trei produse, fata de anul trecut cand compania avea in portofoliu un singur produs.

Reprezentanta ASI Pharma din Romania si-a propus sa detina 2% din piata locala a medicamentelor pentru raceala si gripa in 2010, potrivit lui Tronciu.

Piata medicamentelor pentru raceala si gripa din Romania s-a ridicat anul trecut la 90 milioane euro, conform estimarilor ASI Pharma, care este subsidiara a grupului german Schwabe Pharmaceuticals.

Compania intentioneaza sa obtina cota de piata de 2% cu un singur medicament, pe care l-a lansat in aceasta luna pe piata locala, respectiv Kaloba. Acesta este un medicament natural antiviral, obtinut dintr-o planta din Africa de Sud, care poate fi folosit ca alternativa la tratamentul cu antibiotice al infectiilor respiratorii.

De asemenea, in acest an, compania mizeaza pe un volum de vanzari de 60.000 de flacoane pentru acest medicament.

Pretul de distributie al Kaloba se ridica in prezent la 25-26 lei/flacon, conform directorului general al reprezentantei locale a ASI Pharma.

ASI Pharma a intrat pe piata locala in 2007, incepandu-si efectiv activitatea la inceputul lui 2008.

Grupul-mama are o experienta de peste 140 de ani si cuprinde 6 companii in Germania si peste 25 de subsidiare si companii mixte in intreaga lume.

Producatorul german de produse fitofarmaceutice (medicamente pe baza de plante – n.r.) are peste 3.000 de angajati in intreaga lume, inclusiv pe plantatiile de unde se colecteaza materiile prime, din Europa, China, Africa si Statele Unite.

Schwabe Pharmaceuticals detine pozitia de lider mondial in dezvoltarea si productia medicamentelor fitofarmaceutice, cu o cota de piata de 48% in 2008, data de o cifra de afaceri de 500 milioane euro.