- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Asiban, BT Asigurari si OTP Garancia Asigurari vor deveni Groupama Asigurari in 2009

13 Nov, 12:20 • adrian.mihaltianu
Asiban, BT Asigurari si OTP Garancia Asigurari vor incheia procesul de fuziune inainte de sfarsitul anului 2009, urmand sa actioneze ulterior sub denumirea Groupama Asigurari, au anuntat joi reprezentantii grupului.
Asiban, BT Asigurari si OTP Garancia Asigurari vor deveni Groupama Asigurari in 2009

Documentele privind Groupama Asigurari care trebuie aprobate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) vor fi depuse la sfarsitul primului trimestru din 2009, iar procesul de rebranding si lansarea noii companii sunt planificate pentru finalul toamnei.

„Este un proces ambitios si plin de provocari. Vom face tot ce ne sta in putere pentru a recastiga profitabilitatea pe durata anului 2009, astfel incat in 2010, sa ne putem concentra pe dezvoltarea dinamica a grupului si profitabilitate de durata”, a spus Denis Rousset, reprezentantul Groupama in Romania.

Alaturarea fortelor celor 3 companii va permite Groupama sa dobandeasca o pozitie considerabila pe piata. Cota de piata consolidata la sfarsitul anului 2007 era de 12,7% in domeniul asigurarilor generale si 8,4% in domeniul asigurarilor de viata.

Retelele celor 3 companii totalizeaza in prezent aproximativ 500 de agentii, cu aproape 2.800 de angajati si peste 9.300 de agenti in Romania.