Avocatul Ion Cazacu: S-au ridicat probe, s-au facut fotografii, investigatiile continua joi

21 Jun, 07:22 • razvan.codorean
Avocatul Ion Cazacu a declarat, miercuri, ca de la locuinta lui Adrian Nastase au fost ridicate probe, anchetatorii au facut fotografii, iar investigatiile vor continua joi.
Avocatul Ion Cazacu: S-au ridicat probe, s-au facut fotografii, investigatiile continua joi

Ion Cazacu a venit de la Spitalul Floreasca, unde a fost sa vada care este stare lui Nastase, la locuinta acestuia din strada Zambaccian, relateaza Ziare.com. El a spus ca anchetatorii au ridicat probe de la locuinta lui Nastase si au facut fotografii.

Potrivit acestuia, investigatiile vor continua joi, cand anchetatorii vor veni la locuinta lui Nastase dupa ce vor anunta acest lucru.

Intrebat daca politistii i-au salvat viata lui Adrian Nastase, Cazacu a raspuns afirmativ.

Parchetul instantei supreme a anuntat, miercuri noapte, ca face cercetari in cazul tentativei de suicid a lui Adrian Nastase, care a avut loc in timpul punerii in executare a mandatului privind condamnarea acestuia la doi ani de inchisoare in dosarul „Trofeul calitatii”.

Pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost constituita o cauza avand ca obiect incidentul petrecut miercuri seara, „cu ocazia executarii mandatului privind executarea pedepsei privative de libertate a inchisorii aplicata numitului Nastase Adrian, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Public.

„Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost sesizat de organele de politie, iar din primele date comunicate a rezultat ca, ar fi existat o tentativa de suicid a numitului Nastase Adrian”.
La locuinta din Zambaccian a lui Adrian Nastase s-a deplasat o echipa operativa condusa de procurorului sef al Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru efectuarea cercetarilor.

Anterior, surse medicale au declarat pentru Mediafax ca Adrian Nastase a incercat sa se sinucida, miercuri noapte, dupa ce politistii au venit la locuinta sa.

Adrian Nastase le-a cerut permisiunea politistilor sa isi ia niste carti din biroul sau. Fostul premier a profitat de moment si ar fi incercat sa se sinucida cu un pistol. Unul dintre politisti a incercat sa il opreasca, dar fostul premier s-a ranit in zona gatului, potrivit surselor citate.

Autoritatile urmeaza sa stabileasca de ce politistii nu i-au retras dreptul la port de arma dupa ce Directia Nationala Anticoruptie a inceput urmarirea penala impotriva sa.

Fostul premier Adrian Nastase este internat la Spitalul de Urgenta Floreasca.

Adrian Nastase are o plaga latero-cervicala, aproape de vena jugulara, produsa cu o arma de foc de calibrul noua milimetri, au declarat, miercuri noapte, pentru Mediafax, surse medicale.
Seful Clinicii de Chirurgie Plastica de la Spitalul Floreasca, Ioan Lascar, a declarat ca Adrian Nastase este evaluat, monitorizat, este stabil, el spunandu-le jurnalistilor ca familia fostului premier nu doreste ca acestora sa le fie furnizate informatii.