- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

În încercarea de a mai atrage clienți, o bancă crește dobânzile la depozitele în lei! 8,7% pentru cei care vor să își păstreze economiile pe 3 ani 

03 Oct, 20:51 • Gabriela Andreescu
CEC Bank a anunțat o nouă rundă de majorări la dobânzile pentru depozitele în lei.
În încercarea de a mai atrage clienți, o bancă crește dobânzile la depozitele în lei! 8,7% pentru cei care vor să își păstreze economiile pe 3 ani 

CEC Bank majorează începând de luni, 3 septembrie, dobânzile la depozitele în lei şi ajunge la un maxim de 8,7% la cele pe 3 ani şi de 6,7% la cele pe trei luni, pentru depozitele deschise online.

CEC Bank se alătură băncilor care măresc dobânzile pentru depozitele în lei, în încercarea de a atrage mai multe fonduri.

În cazul depozitelor deschise la ghişeu, cea mai mare dobândă este tot la cel pe 3 ani, de 8,50%, în timp ce cel pe 3 luni are 6,50%. Depozitul pe 1 an are dobânda de 8,00%, informează Ziarul Financiar.

Te-ar putea interesa și: BNR: 70% din capitalul străin din bănci a dispărut! Băncile din Romania se susțin din dobânzile creditelor pentru persoane fizice și firme

Totodată, banca oferă pentru un depozit pe un an o dobândă de  8,20%

O serie de analiști se așteaptă la noi majorări ale ratei dobânzii de politică monetară pe finalul acestui an, de 0,5 puncte procentuale în octombrie și 0,25 puncte procentuale în noiembrie.

Conform datelor oferite de bănci în luna septembrie, dobânda la depozitele pe trei luni variază între 4,75%, în cazul ING Bank, și 6%, oferită de Raiffeisen Bank, Banca Transilvania și UniCredit Bank.

Evoluția dobânzilor la depozitele bancare în perioada mai-septembrie a anului curent. Sursa: profit.ro
Evoluția la dobânzile la depozitele bancare în perioada mai-septembrie a anului curent. Sursa: profit.ro

În cazul depozitelor pe o perioadă de 6 luni, dobânda variază de la 5,25%, oferita de ING Bank, și 7% oferită de UniCredit Bank. Pentru depozitele pe termen de un an, băncile oferă dobânzi mai generoase, începând cu 6,75% în cazul Raiffeisen Bank, Banca Transilvania și ING Bank și 8%, oferită de UniCredit Bank.

Citește și: Vești noi pentru românii care au rate! ROBOR aduce noi schimbări, în prima zi a săptămânii

Chiar dacă băncile au anunțat creșteri suplimentare la dobânzile la depozite în lunile august și septembrie, ratele vor rămâne sub inflația prognozată de specialiști iar, din păcate, banii economisiți prin intermediul băncilor vor continua să-și piardă din valoarea reală.

Pe de altă parte, depozitele în valută și-au pierdut din atractivitate pentru deponenți. Stabilitatea leului i-a determinat pe români să-și reducă apetitul pentru depunerile în valută la termen, întrucât acestea nu oferă nicio dobândă, sau o dobândă insignifiantă.

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult