- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Bancile au mizat pe reducerea dobanzilor la credite. Vezi ce oferte au lansat in saptamana 21-25 martie

25 Mar, 17:45 • adrian.mihaltianu
Ofertele anuntate saptamana aceasta de institutiile financiare din Romania s-au axat, in special, pe atragerea clientilor prin produse de creditare cu dobanzi reduse sau zero. Nu au fost neglijate nici promotiile de refinantare.
Bancile au mizat pe reducerea dobanzilor la credite. Vezi ce oferte au lansat in saptamana 21-25 martie

Detinatorii cardurilor de cumparaturi Raiffeisen Bank (peste 300.000) pot plati in rate fara dobanda cumparaturile facute online in magazinele partenere, precum precum eMag, MediaGalaxy sau Altex, dupa ce banca a extins programul „Multishop rate fara dobanda” si pentru cumparaturile facute pe Internet.

Prin programul „rate fara dobanda” se pot efectua plati in 3, 4, 5, 6, 9 sau 12 rate in magazinele partenere, semnalizate ca atare, la casa, la intrare sau pe site-uri.

Printre partenerii bancii se numara: retele comerciale Altex, Domo, Media Galaxy, B&B Collection, magazinele eMag, Cellini, Musette, Bigotti, Intersport, Clinica Medicala Medicover, agentii de turism Prestige Tours si Perfect Tours etc

Tot in aceasta saptamana, CEC Bank a redus cu un punct procentual dobanda de baza – prime rate (PR) – la creditele acordate clientilor persoane juridice in lei si la imprumuturile pentru accesarea fondurilor europene.

Astfel, dobanda de baza la imprumuturile in lei pentru companii s-a redus de la 8,90% la 7,90% pe an. Totodata, la toate produsele de creditare in lei oferite persoanelor juridice pentru realizarea proiectelor cu finantare europeana, dobanda de baza a scazut de la 8,40% la 7,40% pe an.

Reducerea dobanzii se aplica atat pentru clientii care au credite in derulare, cat si pentru creditele ce vor fi solicitate incepand cu data de 21 martie 2011.

De asemenea, clientii companiei de credite de consum BRD Finance, membra a BRD – Groupe Societe Generale, pot plati in rate fara dobanda pana la sfarsitul lui aprilie cumparaturile efectuate cu cardurile de credite co-branded si in alte magazine decat cele din reteaua de parteneri emitenti.

In acest caz, singurul cost platit de client pentru optiunile de plata alese este comisionul lunar de administrare, in valoare de numai 4 lei. Posesorii de carduri de credit nu platesc dobanda pentru cumparaturile efectuate daca achita integral rata lunara in perioada de gratie de 47 de zile.

Cardurile de credit co-branded sunt emise in parteneriat cu Real, Praktiker, Rombiz, Daniel, Staer si Diverta.

Totodata, BRD – Groupe Societe Generale a anuntat luni lansarea creditelor de refinantare ReStart pentru persoanele fizice. Astfel, pentru creditele de nevoi personale in lei dobanda de refinantare este fixa, de 7%.

La creditele de nevoi personale in euro, marja fixa adaugata la Euribor la 3 luni este intre 6 si 7,5 puncte procentuale, in functie de durata creditului, conform bancii. Oferta este valabila pana pe 14 mai 2011.

In cazul refinantarii creditelor de nevoi personale cu ipoteca in euro, dobanzile se calculeaza in functie de Euribor la 3 luni, la care se adauga o marja de 3,5 sau 4 puncte procentuale, in functie de durata aleasa.

Pentru refinantarea creditelor imobiliare sau ipotecare prin BRD, marja fixa adaugata la Euribor este de 3 sau 3,5 puncte procentuale, in functie de durata creditului si valoarea avansului.

Creditele ReStart ofera posibilitatea refinantarii si consolidarii unor credite contractate la una sau mai multe banci, indiferent de moneda. Se pot refinanta credite imobiliare/ipotecare, de nevoi personale, auto, credite pentru achizitionarea de bunuri de consum, carduri de credit sau descoperituri de cont.

Veste buna si pentru clientii Raiffeisen Bank si Vodafone, in aceasta saptamana. Astfel, posesori de card de debit Raiffeisen Bank pot efectua plata facturii Vodafone direct de la ATM-uri (bancomate), fara nici un cost suplimentar.

In curand, banca va oferi si pentru alti furnizori de utilitati acest serviciu.