- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Bătrânii stau cu orele la cozile uriașe din Botoșani, pentru a plăti facturile prin cardul de energie. Pensionarii sunt revoltați din cauza situației

22 Feb, 19:28 • Lupu Alexandra
Cozi imense în Botoșani! Bătrânii petrec ore în șir în picioare, așteptând să plătească facturile prin cardurile de energie, din banii abia virați. Până la ora actuală, peste 40.000 de persoane s-au folosit de acest ajutor.
Bătrânii stau cu orele la cozile uriașe din Botoșani, pentru a plăti facturile prin cardul de energie. Pensionarii sunt revoltați din cauza situației

Banii abia virați pe cardurile de energie au condus la formarea unor cozi uriașe în Botoșani, acolo unde bătrânii stau ore în șir în picioare, așteptând să-și achite facturile, spune antena3.ro. Pensionarii sunt revoltați de situație.

Cozi imense în Botoșani, cauzate de cardul de energie

Astăzi este a treia zi în care cozile imense s-au format în Botoșani, la oficiile poștale. Zeci de oameni se înghesuie și petrec ore în șir în picioare, așteptănd să le vină rândul să-și plătească facturile la curent și gaz prin banii abia virați de la stat, pe cardul de energie. Încă de la primirea ajutorului bănesc, persoanele în vârstă au luat cu asalt oficiile poștale din orașul menționat, cozile fiind unele imense. Mulți pensionari s-au arătat revoltați.

139 calculatoare ar fi trebuit să ajungă la Botoșani, cu scopul de a facilita posibilitatea pensionarilor de a face plăți prin cardurile de energie. Cu toate acestea, doar 20 dintre device-uri au fost livrate, aspect care a determinat zeci de persoane să meargă personal la oficiile poștale pentru a-și achita datoriile la curent și gaz.

Citește și: Card energie 2023. Care este ultima dată în care poate fi folosită prima tranşă de 700 de lei

cardul de energie
cardul de energie

Ajutorul bănesc prin cardurile de energie va fi acordat în două tranșe. Suma totală acordată este în valoare de 1.400 lei. Prima parte, abia virată, poate fi consumată până în luna iulie a acestui an. Suportul financiar provine din fondurile europene nerambursabile, fiind emise și distribuite de Compania Națională Poșta Română.

Săptămâna aceasta, luni, a fost prima zi în care plățile puteau fi efectuate prin cardul de energie, iar marți au fost înregistrați peste 40.000 de oameni care au plătit facturile cu ajutorul acestei resurse financiare. Pensionarii sunt revoltați de această situație. Mai mulți dintre aceștia au declarat că totul ar fi fost mult mai simplu, dacă, spre exemplu, ajutorul bănesc ar fi fost livrat direct pe cardurile speciale de pensie.

Vezi și: Card de energie 2023. Ce se întâmplă dacă într-o locuință sunt mai mulți beneficiari