- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

BCR Banca pentru Locuinte si-a triplat profitul in primul semestru

29 Aug, 14:21 • adrian.mihaltianu
BCR Banca pentru Locuinte si-a triplat profitul net in primul semestru din acest an, la 10,8 milioane de lei,in conditiile in care depozitele atrase de la clienti au avansat cu 87% la aproape 1 miliard de lei, a declarat miercuri Alexandru Ciobanu, presedintele bancii.
BCR Banca pentru Locuinte si-a triplat profitul in primul semestru

In primul semestru al anului trecut banca a raportat un profit de 3,3 milioane lei si depozite atrase de 526 milioane lei.

„In cursul anului 2012 a fost recuperata toata pierderea acumulata de la inceputul activitatii. In primele 6 luni ale acestui an, BCR BpL a inregistrat un profit net de 10,8 milioane lei”, a precizat Ciobanu.

In primul semestru, activele bancii au avansat cu 80%. De asemenea, portofoliul BCR Banca pentru Locuinte a crescut la peste 273.000 de clienti.

[b]Creditele[/b] acordate de BCR Banca pentru Locuinte s-au triplat in S1 fata de finalul anului 2011, ajungand la valoarea de 16,8 milioane lei. Dintre creditele acordate, peste 50% sunt finantari anticipate, pentru achizitia de locuinte.

In ceea ce priveste destinatia creditelor acordate de BCR BpL, peste 50% din volumulul creditelor acordate au ca destinatie achizitia de locuinte in timp ce volumul creditelor destinate modernizarilor este in proportie de 35%. Privind numarul creditelor acordate, 59% au ca destinatie modernizarile, fiind urmate de cumpararea de locuinte, cu o proportie de 29%.

BCR Banca pentru Locuinte acorda finantare pentru investitii in domeniul locativ, precum: modernizarea, extinderea, cumpararea unei locuinte, a unei case sau a unui teren, refinantarea unor credite pentru domeniul locativ sau crearea unui avans pentru alte credite pentru domeniul locativ.

Clientii BCR Banca pentru Locuinte pot accesa imediat un credit anticipat cu destinatie locativa cu o dobanda fixa de 8% pe an, pe toata perioada pana la transformarea acestuia in credit locativ, cu dobanda fixa de 5% sau 6% pe an.

Clientii care doresc sa isi cumpere o locuinta sau un teren, sa isi renoveze, sa isi modernizeze sau sa isi reabiliteze termic locuintele, au economisit suma minima necesara pentru obtinerea unui credit locativ, dar nu au vechimea necesara pentru a ajunge la repartizarea contractelor de economisire-creditare, pot sa opteze pentru un credit intermediar – de asemenea in lei, tip punte, cu dobanda fixa de doar 7% pe an. Cand clientul intruneste conditiile de vechime necesare repartizarii contractului de economisire-creditare, creditul intermediar se transforma in credit locativ, cu dobanda fixa de 5% sau 6% pe an pe toata perioada contractului.

BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL), subsidiara a Grupului BCR specializata in economisirea si creditarea domeniului locativ in sistem colectiv, a fost lansata in iulie 2008. Principalii actionari sunt Banca Comerciala Romana (BCR), Romania – actionar majoritar cu 80% din actiuni – si S Bausparkasse der oesterreichischen Sparkassen, banca specializata in economisire-creditare a Grupului Erste, Austria  – 20% din actiuni.