- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

BCR, dupa jaf: Am eliminat paza din sucursale pentru a evita conflictele armate

07 Apr, 11:50 • adrian.mihaltianu
Am eliminat paza in unitati pentru a evita pericolele generate de un conflict armat in spatiu inchis, a explicat Corneliu Cojocaru, directorul de comunicare al BCR, lipsa pazei umane din unitatea unde a avut loc, joi dimineata, un jaf armat.
BCR, dupa jaf:  Am eliminat paza din sucursale pentru a evita conflictele armate

Aceasta a mai spus ca aceasta hotarare a fost luata in urma cu aproximativ un an pentru ca hotii sa nu atace persoanele insarcinate cu paza unitatilor.

„Paza nu are voie sa deschida focul intr-un spatiu inchis”, a spus Cojocaru.

El a mai precizat ca suma cu care a plecat hotul este „extrem de mica”, fiind vorba de cateva mii de euro.

„Noi am luat masuri de limitare a numerarului pentru a evita aceste riscuri. Riscul de inchisoare nu e recompensat de prada”, a mai declarat reprezentantul BCR.

„Unitatea bancara era dotata cu sisteme de supraveghere video si electronica, beneficiind si de supravegherea echipelor de patrula mobile puse la dispozitie de un furnizor privat de servicii de securitate”, au declarat pentru DailyBusiness.ro oficialii BCR.

Ei au adaugat ca datele sistemelor de supraveghere vor fi puse la dispozitia organelor de ancheta pentru identificarea si prinderea faptasului.

„Acesta risca pedepse consistente, in pofida faptului ca nu a reusit sa sustraga decat o suma de mica valoare”, conform BCR.

Reprezentantii bancii au mai subliniat faptul ca reducerea lichiditatilor disponibile in unitati este o masura importanta pentru a elimina cauza principala a atractivitatii unitatilor bancare pentru atacatori: numerarul.

Niciun angajat al unitatii nu a fost ranit, iar la momentul incidentului nu se aflau clienti in unitatea bancara.

„Personalul a respectat procedurile standard stabilite pentru astfel de situatii”, au mai spus oficialii BCR.