- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Boris Schneider a renuntat la conducerea Asirom. El va fi inlocuit de Mariana Diaconescu

17 May, 15:49 • adrian.mihaltianu
Austriacul Boris Schneider (foto) pleaca de pe pozitia de director general al companiei de asigurari Asirom, dupa sase ani de mandat, fiind inlocuit de Mariana Diaconescu, care detine functia de vicepresedinte.
Boris Schneider a renuntat la conducerea Asirom. El va fi inlocuit de Mariana Diaconescu

Schimbarea se va produce incepand cu 16 iunie, a declarat Mariana Diaconescu pentru DailyBusiness.ro.

„Board-ul Vienna Insurance Group (VIG) mi-a cerut sa devin CEO-ul companiei in aceasta perioada de reconstructie a societatii”, a precizat Diaconescu.

Ea a mai mentionat ca „Boris Schneider a ales o alta oportunitate in ceea ce priveste cariera sa”, fara a da alte detalii.

Boris Schneider a preluat conducerea companiei Asirom, membra a grupului austriac Vienna Insurance Group, la 1 iunie 2005, perioada in care a fost numita si Mariana Diaconescu in pozitia de vicepresedinte.

Diaconescu a precizat la inceputul lunii aprilie ca, incepand cu anul 2004 si pana in 2008, Asirom a inregistrat pierderi, cu exceptia anului 2006. Astfel, managementul companiei urmareste, prin toate obiectivele pe care si le propune, ca [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/asirom-va-acorda-dividende-abia-dupa-ce-isi-va-recupera-pierderile-adica-peste-2-3-ani-60601/]aceste pierderi sa fie acoperite cat mai repede si mai eficient[/url].

In 2010, Asirom a afisat un brofit brut de 19,459 milioane de lei (circa 4,6 milioane de euro) si un profit net de 18,49 milioane de lei. Compania se asteapta la o [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/asirom-vrea-sa-isi-dubleze-profitul-brut-in-2011-60570/]dublare a profitului in 2011[/url].

In acelasi timp, Asirom a inregistrat prime brute subscrise in valoare totala de 530,9 milioane de lei, din care 445,8 milioane de lei pe asigurarile generale si 85,05 milioane de lei pe asigurarile de viata.

Asirom este membra a Vienna Insurance Group (VIG) din anul 2007.