- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

BRD a primit autorizarea prealabila pentru a gestiona un fond de pensii facultative

23 Jan, 10:37 • adrian.mihaltianu
BRD Fond de Pensii, prezenta deja pe piata pensiilor obligatorii (Pilon II), a primit autorizarea prealabila pentru a gestiona un fond de pensii facultative (Pilon III), a declarat vineri, pentru DailyBusiness.ro, Mircea Oancea, presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).
BRD a primit autorizarea prealabila pentru a gestiona un fond de pensii facultative

De asemenea, compania a primit aprobarea sa-si schimbe denumirea, din BRD Fond de Pensii in BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private SA.

Daca va primi autorizarea finala, BRD va deveni al zecelea administrator autorizat pe Pilonul III.

In prezent, pe piata pensiilor facultative activeaza 9 administratori, dupa ce arbitrul pensiilor a autorizat joi compania Generali Societate de Administrare a Fondurilor de pensii Private SA si prospectului schemei pentru fondul Stabil.

Ceilalti 8 administratori sunt: ING Asigurari de Viata, Aviva Asigurari de Viata, BCR Asigurari de Viata, Allianz-Tiriac Pensii Private, Interamerican Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private, OTP Garancia Asigurari, SAI Raiffeisen Asset Management si Asirom-Concordia Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative.

Mircea Oancea estimeaza ca la sfarsitul anului ar putea functiona in Romania peste 15 fonduri de pensii facultative (Pilon III).

Fondurile de pensii private facultative au ajuns, la sfarsitul anului trecut, la 150.745 de participanti si la active nete de 84,3 milioane lei (22,9 milioane euro).

Pe piata pensiilor obligatorii (Pilon II), BRD avea la sfarsitul anului trecut 96.453 participanti si active nete in valoare de 20,6 milioane lei (circa 5,6 mil. euro), ocupand locul 9 pe aceasta piata.