- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

BT permite plata facturilor de utilitati prin scanarea codului de bare cu telefonul mobil

10 May, 18:01 • adrian.mihaltianu
Banca Transilvania (BT) a anuntat joi ca serviciul de mobile banking al bancii permite plata facturilor de utilitati prin scanarea codului de bare a acestora. Facilitatea este accesibila pe telefoane de tip iPhone sau pe cele cu sistem de operare Android.
BT permite plata facturilor de utilitati prin scanarea codului de bare cu telefonul mobil

Pentru plata utilitatilor este necesar doar ca telefonul mobil sa aiba instalata aplicatia Banca Transilvania (descarcata din magazinul de aplicatii [url=http://itunes.apple.com/ro/app/banca-transilvania/id409783342?mt=8]al Apple[/url] sau din cel detinut [url=https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.btrl.mobile]de Google[/url]), sa se acceseze din mBT24 butonul „Plata utilitati” si, ulterior, optiunea „Scanare factura”.

Cu ajutorul camerei foto a telefonului se realizeaza scanarea codului de bare de pe factura, iar datele de plata se incarca automat, dupa care este necesara confirmarea tranzactiei.

Noua functionalitate nu presupune costuri de instalare sau de utilizare, ci doar abonarea la serviciul de mobile banking mBT24 al Bancii Transilvania.

Operatiunea de plata a facturilor este una dintre cele mai utilizate facilitati ale serviciilor BT24 Internet Banking si Mobile Banking. Functionalitatea se adauga gamei extinse de operatiuni care pot fi efectuate cu telefonul – de la plati in lei, transferuri intre conturi proprii, schimb valutar etc., pana la vizualizarea unor informatii despre tranzactiile online, solduri ale conturilor si limitele de sume setate pe carduri, respectiv informatii despre credite.

BT 24 Mobile Banking a fost lansat in 2011 si se adreseaza atat clientilor companii, cat si persoanelor fizice. Costul abonamentului de Mobile Banking este de 4 lei pe luna pentru persoanele fizice si de 5 lei pe luna pentru persoanele juridice.

In prezent, BT 24 Mobile Banking are peste 13.000 de utilizatori.

Banca Transilvania a inregistrat in primul trimestru un profit net de 91,8 milioane lei (21,1 milioane euro), in crestere cu 73% fata de perioada similara a anului trecut.