- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Cât câștigă un ospătar străin pe litoralul românesc în 2023. „Plănuiesc să-mi aduc toată familia și să ne stabilim în România”

20 May, 17:32 • Claudia Simion
S-a dat deja startul sezonului estival din acest an pe litoralul românesc. Hotelierii așteaptă cu brațele deschise să vină cât mai mulți turiști la malul mării în această vară.
Cât câștigă un ospătar străin pe litoralul românesc în 2023. Plănuiesc să-mi aduc toată familia și să ne stabilim în România

Ca să fie pregătiți pentru valul de turiști, proprietarii din HoReCa au început să caute deja angajați pentru posturi de barman, ospătar, hostess, recepționer, etc. Iar salariile sunt cât se poate de atractive anul acesta.

Mulți turiști străini din Sri Lanka sau Bangladesh au venit în România să-și câștige existența. Și tocmai fiindăc antreprenorii din industria HoReCa duc lipsă de personal, când vorbim de români, au ajuns să apeleze la oameni veniți din Asia. Ei sunt mulțumiți de condițiile de muncă din țara noastră, sunt dornici să învețe și limba și, mai mult decât atât, li se par atractive și salariile. Meseria de ospătar e cea mai populară printre ei.

Antreprenorii români mărturisesc că e convenabil să angajeze lucrători din Asia fiindcă sunt loiali și muncitori.

Cât câștigă un ospătar străin pe litoralul românesc în 2023. Ahmed, un tânăr originar din Sri Lanka, a venit în România să muncească și deja plănuiește să se mute aici definitiv și să-și aducă toată familia.

ospătar
ospătar

„E foarte bine. Nu ştiu cum am supravieţuit patru ani aici, dar îmi place aici. Toţi oamenii sunt buni cu mine. Sunt cu iubita aici, iar compania mă ajută să-mi aduc toată familia. Îmi doresc să stau aici cât mai mult timp. Vreau să fiu aici. M-am adaptat în România.”, a declarat Ahmed, ospătar venit din Sri Lanka.

„Probabil că într-un an o să-mi aduc toată familia aici şi plănuiesc să ne stabilim aici, în România.”, a mai povestit Newton, care a venit tot din Sri Lanka pentru a-și câștiga un trai cinstit.

Câți bani câștigă un ospătar venit din Sri Lanka pe litoralul românesc

Mulți au dezvăluit că le place România fiindcă sunt plătiți mult mai bine decât la ei acasă și își pot întreține toată familia. Salariul unui angajat străin care vine să lucreze în industria ospitalității, pe litoralul românesc, începe de la 2.500 de lei și poate ajunge la peste 6.000 de lei pe lună.

Naomi, o tânără din Sri Lanka, s-a angajat într-o cherhana din Agigea și e foarte încântată. Pe lângă cazarea care e asigurată, primește zilnic bani pentru masă. „Am vrut să vin şi eu şi să mă bucur de o experienţă plăcută într-o ţară europeană. Şi am ales România. Plănuim să stăm aici pentru mai mult timp şi probabil o să mai mergem în Sri Lanka doar în vacanţă”, a spus ea.

Ai mai putea citi: Meteo 19 mai – 19 iunie. Adio vreme caldă. Urmează ploi, vijelii puternice, grindină, tunete şi fulgere