- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

CEC Bank are un real succes la investitorii internaționali. Banca a atras 162,6 milioane de euro prin suplimentarea unei emisiuni de obligațiuni

16 Nov, 22:07 • Fundeanu Madalina
CEC Bank atrage investitorii internaționali. Aceasta a atras 162,6 milioane de euro prin suplimentarea emisiunii de obligațiuni lansate în februarie 2023, scadentă în februarie 2028.
CEC Bank are un real succes la investitorii internaționali. Banca a atras 162,6 milioane de euro prin suplimentarea unei emisiuni de obligațiuni

Banca de stat CEC Bank a făcut un anunț important joi. Aceasta a atras 162,6 milioane de euro prin suplimentarea emisiunii de obligațiuni lansate în februarie 2023, scadentă în februarie 2028, cu un nou plasament de obligațiuni senior non-preffered eligibile MREL, conform informațiilor transmise de Economedia.

CEC Bank atrage investitorii internaționali

Emisiunea a fost suprasubscrisă de 1,6 ori raportat la volumul indicat inițial de „100 milioane euro (estimat)”, iar între investitori se numără bănci, companii, fonduri de pensii, administratori de active și firme de asigurări.

„CEC Bank dovedește încă odată că este atractivă pentru investitorii instituționali, chiar și într-un context de piață marcat de incertitudini, atât din punct de vedere macroeconomic, cât și din punct de vedere geopolitic.

Te-ar mai putea interesa și: Un nou sprijin pentru gospodăriile care nu beneficiază de surse financiare! Ministrul Energiei și Asociația Energia Inteligentă anunță lansarea a două programe care vin în ajutorul acestora!

CEC Bank
CEC Bank

Suntem la un nivel foarte confortabil în ceea ce privește cerințele de capital, iar redeschiderea emisiunii deja existente de la începutul acestui an are și rolul de a îmbunătăți lichiditatea instrumentelor emise de bancă în piața secundară.

În prioada următoare vom continua să ne concentrăm pe planurile noastre de dezvoltare, de creştere şi de atragere de resurse şi capital pentru a finanţa economia românească”, a declarat Bogdan Neacșu, Director General al CEC Bank.

Ținând cont de succesul emisiunii de debut din februarie 2023 și interesul ridicat, manifestat de investitorii instituționali, CEC Bank a redeschis emisiunea din februarie ajungând la un volum total de 281,9 milioane EUR, tragerile cumulate în cadrul Programului EMTN ridicându-se acum la aproximativ 414 milioane EUR. Fondurile sunt destinate pentru consolidarea bazei de capital a CEC Bank.

Obligațiunile denominate în EUR au fost emise conform Prospectului de bază al programului EMTN ce permite trageri în volum total 600 milioane EUR (aproximativ 3 miliarde lei), aprobat pe 21 decembrie 2022 de către Commission de Surveillance de Secteur Financiere (CSSF) Luxemburg, cu suplimentarile ulterioare.

Obligațiunile vor fi listate la Bursa de Valori din Luxemburg și la Bursa de Valori București.

Citește mai multe știri despre: Marcel Ciolacu, despre fondurile pentru majorarea pensiilor: „Există bani și legea pensiilor se va pune în aplicare. Anul viitor pensiile vor crește de două ori”