- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Cimitirele din Bucuresti isi cresc afacerea: +12% anul acesta

06 Nov, 15:16 • traian.badulescu
Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane din Bucuresti (ACCU) estimeaza venituri de 8,9 mil. lei anul acesta, in crestere cu 12% fata de anul trecut, ca urmare a majorarii tarifelor de intretinere si prestare servicii, a declarat pentru DailyBusiness.ro Bogdan Peter Tanase, directorul institutiei.
Cimitirele din Bucuresti isi cresc afacerea: +12% anul acesta

Anul trecut, ACCU a inregistrat venituri de 7,96 mil. lei (2,16 mil. euro), de asemenea cu 12% mai mari fata de cele consemnate in anul anterior.

Potrivit lui Tanase, nivelul taxelor de concesiune este acelasi ca in anul 2008.

Un nou cimitir in Bucuresti, din 2010

ACCU a finalizat anul trecut lucrarile la cimitirul Domnesti Vest, de pe Autostrada Bucuresti-Pitesti, in prezent cimitirul fiind functional.

„Investitia la cimitirul Domnesti Vest a fost de 4,89 mil. lei. Cimitirul are un numar de 5.800 locuri”, a spus Bogdan Peter Tanase.

El a adaugat ca in 2010 se vor demara lucrarile pentru un nou cimitir in Bucuresti, Progresul, in zona Ferentari.

„In proiectul de buget pentru anul 2010 vom solicita pentru obiectivul de investitii ‘Amenajare cimitir Progresul’ suma de 500.000 lei. Estimam ca cimitirul Progresul va avea un numar de 3.150 locuri”, a adaugat Tanase.

ACCU administreaza 17 cimitire si crematorii in Bucuresti. In acest domeniu mai activeaza si jucatori privati, care opereaza in jur de 5 cimitire, situate la marginile Capitalei.