Finante-Banci

Cine conduce compania Omniasig dupa fuziunea cu BCR Asigurari

10 May, 17:28 • adrian.mihaltianu
Omniasig Vienna Insurance Group, noua companie rezultata in urma fuziunii dintre BCR Asigurari si vechiul Omniasig, a devenit functionala incepand cu data de 1 mai 2012.
Cine conduce compania Omniasig dupa fuziunea cu BCR Asigurari

Compania este administrata in sistem dualist, iar noua componenta a Directoratului Omniasig este:

-Mihai Tecau (fostul sef al BCR Asigurari) – presedinte Directorat
-Artur Borowinski – vice-presedinte
-Sergiu Loghin – membru
-Constantin Marica – membru
-Liviu Stoicescu – membru
-Adina Adelmaier – membru
-Daniela Covacescu – membru

Obiectivul principal al noii companii Omniasig rezultate in urma fuziunii este ocuparea si mentinerea pozitiei de lider al pietei asigurarilor generale din Romania.

Reteaua teritoriala dupa fuziune a fost dezvoltata pe modelul mixarii celor doua retele independente anterioare.Astfel, Omniasig este reprezentata in acest moment la nivelul intregii tari prin [b]224 de sucursale si agentii[/b]. De asemenea, compania are aproximativ 13.000 agenti activi in toata tara. 

Noua companie are in plan dezvoltarea unor produse noi, pe diferite clase de asigurare, produse adaptate specificului economic actual, precum si nevoilor pietei.

In 2011, fosta Omniasig a subscris prime de 761,55 milioane de lei, iar BCR Asigurari a raportat venituri de 441 milioane de lei.

Omniasig a fuzionat cu BCR Asigurari, conform deciziei Vienna Insurance Group (Austria), actionarul majoritar al ambelor companii.

Vienna Insurance Group, cu sediul in Viena, este unul din principalele grupuri de asigurari din Europa Centrala si de Est. In afara pietei de origine Austria,  Vienna Insurance Group este activa, prin subsidiare si grupuri de asigurari, si in Albania, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Germania, Estonia, Georgia, Croatia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Macedonia, Muntenegru, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Republica Ceha, Turcia, Ucraina, Ungaria si Belorusia. Pe langa acestea, exista filiale ale Wiener Stadtische Versicherung in Italia si Slovenia, precum si ale Donau Versicherung in Italia.

Pe piata din Austria, Vienna Insurance Group (VIG) este prezenta prin Wiener Städtische Versicherung, Donau Versicherung si Sparkassen Versicherung.