- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Cine vine la conducerea BRD

27 Jul, 15:06 • adrian.mihaltianu
Consiliul de Administratie al BRD - Groupe Societe Generale, a doua cea mai mare banca de pe piata locala, a decis vineri numirea lui Philippe Lhotte in calitate de administrator provizoriu si director general al bancii, incepand cu data de 1 septembrie.
Cine vine la conducerea BRD

In prezent Philippe Lhotte ocupa functia de presedinte – director general al SG Expressbank AD, subsidiara Societe Generale din Bulgaria, se arata intr-un anunt al bancii.

BRD a anuntat luni ca [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-cariere/alexandre-maymat-renunta-la-conducerea-brd-78848/]Alexandre Maymat a renuntat[/url], din motive personale, la conducerea institutiei financiare. Presedintia interimara este asigurata de Petre Bunescu, vicepresedintele bancii.

Numirea lui Philippe Lhotte in calitate de administrator provizoriu si director general al BRD este sub conditia obtinerii aprobarii prealabile a Bancii Nationale a Romaniei (BNR), conform dispozitiilor legale in vigoare, se mai arata in anunt.

BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor si are cea de-a doua capitalizare bursiera la BVB. Totalul activelor bancii se ridica, la sfarsitul anului 2011, la 48,027 miliarde lei (11,12 miliarde euro).

BRD a obtinut anul trecut un profit net de 465 milioane lei (109,7 milioane euro), in scadere cu 7% fata de anul 2010. La sfarsitul anului 2011, reteaua bancii numara 937 de unitati, cu un personal de 8.245 de persoane.

Banca avea, la finele anului trecut, aproape 2,5 milioane de clienti. La aceeasi data, BRD avea peste 2,2 milioane de carduri valide si opera o retea de peste 1.500 ATM-uri si 24.000 de POS-uri.

BRD face parte din Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din zona euro. Grupul are 157.000 de angajati in 85 de tari si 33 de milioane de clienti in intreaga lume.