- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Construiesc capitalismul: Chinezii, indemnati sa cumpere obligatiuni McDonald\’s

19 Aug, 15:42 • razvan.codorean
Lantul de restaurante fast-food McDonald's a anuntat lansarea unei emisiuni de obligatiuni destinata pietei chineze. Gigantul american spera sa ii convinga pe chinezi sa investeasca 200 milioane de yuani (29,5 mil. dolari) in business-ul fast-food.
Construiesc capitalismul: Chinezii, indemnati sa cumpere obligatiuni McDonald\'s

McDonald’s va fi prima companie straina non-financiara care va lansa o emisiune de obligatiuni in moneda chineza la bursa de la Hong Kong. Potrivit agentiei de presa China Noua, obligatiunile au o maturitate pe 3 ani si un cupon anual de 3%.

Compania spera sa stranga din aceasta emisiune 200 milioane de yuani (29,5 milioane de dolari), pe care sa ii investeasca in deschiderea de noi restaurante in China.

Emisiunea, intermediata de banca Standard Chartered Plc, marcheaza ‘debutul unei noi surse de finantare pentru grupurile internationale care vor sa stranga capitaluri pentru operatiunilor lor din China’, precizeaza oficialii bancii.

Bondurile vor fi disponibile numai investitorilor institutionali.

”China este piata cu cea mai rapida dezvoltare a McDonalds”, a declarat, recent, Tim Fenton, presedintele companiei pentru regiunile Asia, Orientul Mijlociu si Africa.

Piata chineza de fast-food, evaluata la 300 de miliarde de dolari, creste anual cu 10%. In prezent, McDonald’s are 1100 de restaurante in China si isi propune sa deschida alte 300 pana la finele anului 2011.

Pentru compania americana lucreaza peste 60.000 de angajati. In primavara acestui an, McDonald’s a inaugurat la Beijing o universitate unde isi pregateste viitorii manageri.

McDonald’s este cea mai mare retea de restaurante de tip fast-food din lume, listata la Bursa de valori din New York. Primul restaurant a fost deschis in anul 1940 de catre fratii Dick si Mac Macdonald in San Bernardino, California.