- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Credit Agricole Bank Romania suplimenteaza plafonul pentru creditele Prima Casa

17 Oct, 11:09 • adrian.mihaltianu
Credit Agricole Bank Romania a primit aprobarea FNGCIMM pentru suplimentarea plafonului de credite acordate prin programul guvernamental Prima Casa, cu 4 milioane de euro.
Credit Agricole Bank Romania suplimenteaza plafonul pentru creditele Prima Casa

Din 2009, anul in care programul a fost lansat, banca a acordat 500 de credite, in valoare de aproximativ 22 milioane Euro.

Creditul Prima Casa se poate contracta in lei sau in euro, pe o perioada de pana la 30 de ani.

„Programul Prima Casa este foarte important, atat din punct de vedere social, cat si economic. Acesta este motivul pentru care am decis sa suplimentam plafonul acordarii creditelor”, a declarat Pierre Martin, director general al Credit Agricole Bank Romania.

Suma maxima acordata este de 57.000 euro (sau echivalent in lei) in cazul proprietatilor vechi si de 66.500 euro (sau echivalent in lei) in cazul proprietatilor noi (construite pe baza autorizatiilor eliberate dupa data de 22.02.2010, cand a intrat in vigoare HG 119/2010; proprietatea poate fi achizionata dupa finalizarea constructiei).

Avansul minim necesar este de 5% din valoarea proprietatii, iar banca va finanta restul de pana la 95%.

Pentru creditele in ruro, dobanda este de 3,99% plus Euribor la 3 luni, iar pentru creditele in lri, dobanda este de 2,5% plus Robor la 3 luni. Clientul nu trebuie sa plateasca niciun comision, inafara de cel de administrare anuala de 0,49% din jumatatea valorii creditului, solicitat de FNGCIMM. 

Credit Agricole Group, lider de piata in Franta, este una dintre cele mai mari banci din Europa, adresandu-se tuturor categoriilor de clienti. Banca sprijina proiectele clientilor sai atat in segmentul de retail, cat si in cel corporate si IMM. Grupul are 54 de milioane de clienti si 160.000 de angajati.

In Romania, banca detine 29 de unitati la nivel national, dintre care 14 sunt in Bucuresti.