- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Credit Europe Asigurari se asteapta la afaceri de 33 mil. lei in 2008

12 Dec, 12:04 • adrian.mihaltianu
Credit Europe Asigurari-Reasigurari, membra a grupului financiar Credit Europe, se asteapta sa incheie acest an cu un volum de prime brute subscrise in valoare de aproximativ 33 mil. lei (9 mil. euro), a declarat pentru DailyBusiness.ro Radu Manoliu (foto), deputy general manager al companiei.
Credit Europe Asigurari se asteapta la afaceri de 33 mil. lei in 2008

„Tinand cont de faptul ca societatea a fost autorizata sa desfasoare activitati de asigurari generale incepand cu data de 9 iulie 2007, o comparatie intre volumul anual curent si cel anterior, de 5,7 milioane lei (1,7 milioane euro), ar fi inadecvata”, a mentionat Manoliu.

„Comparand, insa, volumele corespunzatoare perioadelor august-noiembrie ale celor 2 ani, putem vorbi despre o triplare certa a afacerii”, a adaugat reprezentantul companiei.

Credit Europe Asigurari a platit, pana in prima saptamana a lunii decembrie, despagubiri in valoare totala de peste 8,5 milioane lei (2,3 mil. euro), cea mai mare despagubire fiind de 0,9 milioane lei (0,25 mil. euro), aferenta unei polite de asigurare a unui ansamblu de cladiri apartinand unei persoane juridice.

Referitor la cresterea tarifelor la politele Casco, Radu Manoliu a mentionat ca in cazul companiei, acestea, in principiu, vor ramane constante de-a lungul anului 2009.

Dar, in functie de daunalitatea clientilor, tarifele pot inregistra, in aceeasi perioada de timp, atat cresteri ale tarifelor corespunzatoare anumitor tipuri sau sub-tipuri de clienti, cat si scaderi ale tarifelor pentru alti clienti, conform lui Manoliu.

Directorul Credit Europe Asigurari a mai spus ca societatea emite aproape exclusiv polite de asigurare in sistem electronic.

Acesta considera ca piata nu este, inca, pe deplin pregatita pentru vanzarea in sistem electronic.

Credit Europe Asigurari-Reasigurari este parte a grupului financiar Credit Europe Group NV, controlat de holdingul international Fiba.

Credit Europe Group NV, Amsterdam detine 99,9% din actiunile societatii, restul actiunilor fiind detinute de persoane fizice.

Vezi profilul lui Radu Manoliu pe Key People