- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Criza a redus fluctuatia de personal la sub 10% in magazinele Cora

18 May, 14:23 • traian.badulescu
Procentul angajatilor din magazinele Cora care pleaca voluntar s-a redus anul acesta la sub 10% din total, fata de media de 15% de anul trecut, datorita perioadei economice dificile, au spus luni reprezentantii retailerului francez.
Criza a redus fluctuatia de personal la sub 10% in magazinele Cora

Potrivit reprezentantilor lantului de hipermarketuri Cora, fluctuatia de personal este mai mare in retail, fata de alte domenii.

Ei au precizat ca in cazul hipermarketurilor Cora, fluctuatia de personal cuprinde doar plecari voluntare si ca nu au fost disponibilizari.

Numarul angajatilor din cele 3 magazine Cora din Romania s-a redus anul trecut cu 100-200 de persoane, in urma plecarilor voluntare, au precizat reprezentantii companiei.

In prezent, Cora Romania are circa 3.000 de angajati in total.

Pentru acest an, compania are in plan deschiderea magazinului din centrul comercial Sun Plaza din Berceni, pentru care va incepe recrutarea in masa in curand.

Hipermarketul Cora din Berceni va avea in jur de 800-900 de angajati, iar numarul managerilor se va ridica la 90 de persoane.

Al 5-lea magazin Cora din Romania urmeaza sa fie deschis la Pitesti, potrivit reprezentantilor lantului de retail.

Romania Hypermarche, operatorul retelei Cora in Romania, deruleaza cu sprijinul Uniunii Europene un program de formare profesionala a angajatilor sai.

Proiectul „Promovarea invatarii pe parcursul intregii vieti” se deruleaza timp de un an, incepand cu decembrie 2008 si continuand pana in noiembrie 2009.

Programul este destinat unui numar de 90 de angajati din cadrul companiei, care vor beneficia de cursuri de formare profesionala si de calificare in ocupatiile sef de raion, sef de departament. Cei mai harnici dintre acestia vor primi si calificare in profesia de formator.

Valoarea totala a proiectului se ridica la aproximativ 198.820 euro, dintre care un procent de 70,52% este reprezentat de finantare din fonduri Phare.

Cora Romania este parte a grupului francez Louis Delhaize, prezent pe locala prin intermediul a 3 hipermarketuri: Cora Pantelimon si Cora Lujerului – Bucuresti si Cora Cluj-Napoca in tara.