- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Cum se poate inregistra o firma in trei zile

21 Mar, 07:02 • razvan.codorean
Din februarie, firmele din Romania pot fi infiintate online, in trei zile. Acest lucru va aduce avantaje legate de timpul alocat procedurii, insa inregistrarea poate fi facuta doar de cei care au drept de semnatura electronica pe baza de certificat digital. 
Cum se poate inregistra o firma in trei zile

Incepand cu 6 februarie 2012, activitatile comerciale pot fi inregistrate in trei zile in Registrul Comertului printr-un sistem informatic integrat (https://portal.onrc.ro). In prima zi se inregistreaza cererea de inmatriculare, a doua zi este solutionata aceasta cerere, iar in a treia sunt eliberate documentele prevazute de lege.

Primul pas pentru a inregistra o activitate comerciala este crearea un cont de utilizator al portalului. 
Pentru inregistrarea activitatii comerciale se parcurg opt etape: cerere, solicitant, solicitare, anexe si declaratii, documente, comunicare, generare si semnatura.

Printre problemele sistemului se numara intarzierile in afisarea informatiilor furnizate sau in procesarea informatiilor completate in cuprinsul cererilor. 

O alta problema este ca semnatura electonica nu este inca atat de populara printre utilizatori pe cat ar fi nevoie, relateaza Startups.ro.